Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – TJ Přeštice B 2:0 (1:0)

16. Říjen 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 12. Švehla, 72. R. Beneš. ŽK: 3:5. ČK: 1:0. Rozhodčí: Klik Karel. Diváků: 80.

V osmém kole 1. B třídy přivítali žichovičtí na svém stadiónku tradičního účastníka této soutěže, rezervu týmu TJ Přeštice. Domácí chtěli napravit nepovedený zápas z minulého kola, kdy nechali všechny body v Měčíně. Hostující celek se však představil v dobrém světle a žichovičtí se na dvoubrankovou výhru v nervózním utkání hodně nadřeli.Úvod zápasu patřil domácím. Žichovický forvard Franta Švehla se nejprve po rohovém kopu R. Beneše hlavou jen zastřeloval, ale ve 12. minutě už měl seřízená mířidla. Robert Beneš potáhl míč po levém křídle a jeho přetažený centr umístil Fanda hlavou ke vzdálenější tyči – 1:0. Domácí mohli svůj náskok zvýšit, ale Špírkovu ránu zlikvidoval tygřím skokem gólman hostů Regner a stejně to dopadlo i po střele Roberta Beneše. Další pěknou akci předvedl Švehla, který se řítil na hostujícího gólmana, ještě nahrával lépe postavenému Robertu Benešovi, ale ten se k zakončení nedostal. Hosté si vypracovali v prvním poločase několik dobrých příležitostí k vyrovnání, ale branky se nedočkali. Nejprve sklapla ofsajdová past domácích naprázdno a přeštický Roubíček postupoval sám na Sládka, jenže jeho střela mířila, naštěstí pro domácí, těsně vedle branky. Závar v pokutovém území po trestném kopu Přeštic zlikvidoval nadvakrát Sládek a rána Kolečkáře z prostoru penalty mířila vysoko nad.

Druhý poločas nabídl nervózní podívanou z obou stran. Domácím se přestala dařit kombinace, hodně kazili, přibylo faulů a hosté na tom byli podobně. Jako první vzrušil diváky pěknou ranou pod břevno zpoza vápna Honza Beneš, ale Regner vytáhl další parádní zákrok. Na druhé straně se prokličkoval až před domácího brankáře Roubíček, jenže svoji pěknou akci zakončil bombou do břevna. V 72. minutě bylo v Žichovicích podruhé veselo. Robík Beneš zatáhl míč zleva k velkému vápnu a s přispěním brankáře dal výsledku konečnou podobu. Závěr střetnutí byl hodně nervózní, na což doplatil červenou kartou po zbytečné strkanici na polovině soupeře Jirka Šimáček. Domácí mohli rozjásat svoje fanoušky ještě potřetí, ale po centru R. Beneše chyběly střídajícímu Jeřábkovi k hlavičce milimetry a Švehla se ke svojí druhé brance v utkání neprotlačil.

Děkujeme kotelníkům a fanouškům za povzbuzování, ikdyž tentokrát jsme jim moc fotbalové krásy nenabídli. Těšíme se na Vaše povzbuzování i příští týden, kdy nás čeká náročné derby v nedalekých Hradešicích!

Slovo trenéra: Počet obdržených branek nás přinutil ke změně taktiky. Diváci asi bohužel nebyli z naší hry nadšeni, ale naším hlavním cílem bylo dnes neinkasovat. To se i díky změnám v sestavě, z nichž některé byly vynucené, podařilo. Celý tým v čele s kapitánem Jiříkem zaslouží pochvalu za bojovnost. Hosté se u nás představili jako technický i důrazný tým, ale možná by jejich “hvězdám” měl někdo vysvětlit, že fotbal se nehraje pusou.

Sestava: Sládek – Brož, Malý, Jiřík, Štěpán – Špírek (76. Jeřábek), J. Beneš, Šiška, R. Beneš (88. Pařízek), Šimáček – Švehla (80. Stulík).