Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Nalžovské Hory – SG Žichovice 3 : 5 (2 : 2)

17. Září 2012 | Publikoval | V rubice Stará garda

 V sobotu 15.9. jsme se představili na pouti v Nalžovských Horách. Utkání řídil zkušený mezinárodní rozhodčí Veverka. Klání jsme zahájili v deseti!

Taktika byla jasná. Pevná obrana a rychlé protiútoky. Dlouho jsme se nedostali na delší dobu za půlící čáru. Domácí využívali přesilovku i za použití náhradníků. Do tutovek se ale nedostávali. Jenže. Útočník, nevěda co s mičudou, vystřelil. Baky, věříc brankáři Pavlovi, že to má, bo to šlo na střed brány, nechal míč kolem sebe proletět. Pavel v divném předklonu, či polokleku. Balón “čvacht” před něho do bahna. Nepředvídatelný odskok. Vykulený branař. Prohráváme 0:1. Na takové góly jsme zvyklí. Pavla to možná trochu rozladilo, ale nás to nemohlo rozhodit. V tom je naše síla. Honza zatáh to kulaté čudo vlevo po lajně. Náhra před bránu. Perfektní tajmink Ládi. Jeho hlava usměrňuje míč do sítě. Vyrovnáno 1:1. Hra se dařila oboum týmům. Až Kuman stínoval před vápnem Moravce z “katastru”. Ten vystřelil. Zadáci, po minulé zkušenosti, tam strčili kopyta a tečovali to. Pavla to přeletělo a sneslo se to pod břevno. Prohráváme 1:2. Ani tento gól nás nemohl rozhodit. Takových už bylo. Jen Pavel si na míč pořádně nešáhl a už ho dvakrát tahal ze sítě. K tomu nás doplnil Jirka Makrlík. Začali jsme baletit. Domácí obránce nahrával zleva zpět na střed brány. Tam stál, poslední útok vydejchávající Honza. Rozhlédl se a sám před brankářem nezištně nahrál Petrovi Kolaříků. Ten mu to nesobecky vrátil. Osamocený brankář, koukajíc na ten biliárd, neměl proti Honzově střele šanci, bo brána byla prázdná. Vyrovnáno 2:2.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s odhodláním neprohrát a zahrát si. Šlo to. Po pravé straně utek Kuman. Pak míč dostal Petr. Náhra na roh vápna. Tam Kuba přejímá míč zády k bráně. Následuje otočka. Na jejím konci pecka levou přímo do šibenice. To byla paráda. I ládík to uznal. Vedeme 3:2. Zlý jazykové tvrdí, že to zvládl jen díky půjčeným kopnám právě od Ládi. Získali jsme nadvládu. Hru jsme si oprvdu užívali. To potvrdil Honza. Soupeř téměř z půlky vrací míč obraně či brankáři. Přitom z to byla ukázková česká ulička. Na jejím konci stál ve vápně opět zapomenutý, nestihnuvší se vrátit, Honza. Ryhlé zpracování meruny. Otočka ku bráně. Pumelice pod břevno proletěla nad překvapeným golmanem.Vedeme 4:2. Na poslední čtvrthodinku nás posílil Hami. Domácí hráli taky dobře. Jejich záloha byla výborná. Pěkně si nahrávali. Naštěstí dlouho drželi míč a my se stačili vracet a odebírat jim ho. Odvraceli jsme jeden z útoků domácích. Kolda chca nahrát Kumanovi namazal protihráči. Jinak pevná a přitom pohyblivá obrana , řízená Jardou a Bakym, jen koukala. Rána k tyči. Pavel vyráží. Střela k druhé tyči. Pavel vyráží. Střela do odkryté brány. Pavel jednou rukou dlouhou vyráží kulaťouna z lajny. Dorážka nad ležícím Pavlem do prázdné. Sníženo na 2:4. To byla podívaná. Tečku ve skóre udělal opět Kuba. Při obléhání brány se k němu dostal odražený balón. On vše propálil a uklidil loptu ku tyči. Vyhráváme 5:3.

Velmi slušné a i bez pomezních v pohodě odehrané utkání. Především díky domácím. Hráli pěkně, nehádali se a při faulech se omlouvali. My jsme si hru užívali. Ještě k jedné změně u nás došlo. To neuhádnete. Ládík nebyl slyšet! Nekecal. Fakt! No jóó. On totiž hned na začátku dostal pecku míčem do čelisti a měl toho plný kecky. My zase klid na hru.

 Sestava: Janda; Brzák, Bala, Šuba, Kubík; Podlipský, Kolařík, Makrlík, Pešťák (Hami ml.); Šumpík a Míka.

 Příště jedeme při prodlouženém víkendu do Kasejovic. Podrobnosti budou upřesněny.