Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Nezamyslice – SG Žichovice 1 : 4 (0:3)

28. Květen 2012 | Publikoval | V rubice Stará garda

V neděli 27.5.jsme se sešli v hojném počtu na hřišti v Nezamyslicích.

Domácí na nás hráli psycho hru. Že jich je málo, že se asi nesejdou. Pak na nás vlítli v silné sestavě a se 2-ma náhradníky. Nás to nerozhodilo. Začali jsme hrát svoji hru. Docela nám to  šlo. No a když poprvé domácí brankář špatně vykopl, tak bylo veselo. Bernard mu v mžiku vrátil merumu zpět, ale parádní střelou do sítě. Vedeme o gól. I domácí párkrát nebezpečně zaútočili, ale obrana, podpořená Martinem (chytil dvě tutovky) v bráně, odolala. Naštěstí přišel nákop Bakyho, který hlavou prodloužil Honza Míků. Před vápnem si na něho naběhl Jirka Chromý. Provedl vše navzdory jménu. Z první  si  přehodil obránce a hned po dopadu míče i brankáře. Nabíhající útočníci jen sledovali, jak balón zapadá za tyč do sítě. No, taky paráda. Vedeme již o 2 branky. Postupem času začala být opět mezi útokem a obranou 30-ti  metrová zóna nikoho. Aktivní záloha odvážně podporovala útok. Zpět se již nechtělo. Obrana si hlídala pozice a neudělala ani krok navíc (vpřed). Ládík byl zklamán, že nedostává náhru, že je málo na míči a že mu párkrát odmávali ofside. Tu se vpravo u brankové čáry soupeře zjevil Baky. Krásným centrem našel Láďovu hlavu. Parádní branka ze hry. Vedeme o 3 góly. Poločas byl ukončen za stavu 0:3.

            Do druhé půle nenastoupil balet, ale parta jedinců. Pod vědomím značného náskoku chtěl snad každý dát gól nebo se alespň předvést. Tolik zkažených nahrávek, centrů, šancí a zbytečných náběhů. Toho využil soupeř a dost nás zatlačil. Koryťák dobře řídil obranu, ale ta na vše nestačila. Často docházelo k přečíslení. Jen díky Martinovi, chytil další 3 tutovky a díky špatné potenci (střelecké) domácích jsme to přečkali. Jó přečkali. Obrana jen tak-tak odvrací nápor. Míč ne a ne odkopnout. Až se to podaří. Jenže přímo na Kremlíka. Ten nevěda (nebo věda?) co s kulatým nesmyslem 20 m od brány a 10 m před houfem těl. Tož se do toho opřel. To byla fotbalová paráda. I Bican by záviděl. Pavoukovi v naší šibenici spadly trencle. Gymi, fakt paráda. Sníženo na 1:3. Domácí se chtěli pustit do velkého náporu. Párkrát také zahrozili. To však bylo vše, co stihli. Konečně se začalo hrát zodpovědně. No jo, cožpak vo to, ale ta střelba. Tři hráči nabíhají na 10-tce (každý z jiného směru) na centr. No jasně, že nic. Ještě, že to přežili a nějak se sami sobě vyhnuli. Ládík skáče čelem na balón a křičí:”Mám”. No jasně, že neměl, bo tu se vzal, kde se vzal Baky. Taky tam strčil kebuli, ale netrefil. Takových akcí bylo víc. Třeba Ládík sám před brankářem. Přemýšlí, kam mu to foukne. Pak snad chtěl nahrát vlevo volnému Honzovi nebo co. Od nás to vypadalo, že se chce branaři poklonit a přitom sebou řízl, jak podťatý. Ještě, že domácí obrana dělala pod tlakem chyby. Nejen golman, ale i obránci špatně rozehrávali. Toho využil Hami. Skočil na vápně do přihrávky a sám před lapačem nezaváhal. Vedeme opět o 3 góly. Tím jsme srazili domácí na kolena a v pohodě zápas dohráli. Vítězství je zasloužené.

            Kvalitní utkání na tvrdším povrchu, hrané fér a s chutí. Tak je to správně. Tak to má byť.

            Příští So 2.6. se představíme doma. Sraz je v 11:45 na hřišti. Přijedou Kasejovice.

 Sestava:          ŠUS Martin; KÁBA Petr (BRZÁK Miloš), KORYŤÁK Zdeněk, ŠUBA Jaroslav, KUBÍK Zdeněk; PODLIPSKÝ Josef (HAMI Petr), HOZMAN Jaroslav (CHROMÝ Jiří), KOLAŘÍK Petr, BALA Petr (PEŠŤÁK Václav); ŠUMPÍK Ladislav a MÍKA Jan.