Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – Budětice 4 : 4 (2:0)

22. Červenec 2012 | Publikoval | V rubice Stará garda

Nově sestavené mužstvo Budětic přijelo v sobotu 21.7. vyzkoušet své umění před soutěžními zápasy.Tím přispěli k oslavě 50-tin Ládi Šumpíka.

          Mezi diváky seděla naše celebrita – Vlasta Eigner. Po nástupu týmů na plochu následovalo focení a gratulace oslavenci. Pak to vypuklo. Po prvním břevnu a několika tutovkách rychlých hostujících mladíků jsme se konečně dostali do útoku i my. Kuman tradičně zatáhl po pravé a stříleným centrem našel na zadní tyči Vénu Hozmiče. Ten ze dvou metrů zavěsil pod víko, až málem sundal síť. Vedeme 1:0 Hosté byli rychlí, ale zbrklí.Tím zahazovali své šance. Štěpán měl perfektně postavenou bránu a my v obraně kupu štěstí. 2 břevna a 1 tyč hovoří za vše. My se snažili baletit. Docela to šlo. Posily byly znát. V poslední minutě opět úprk po pravé. Tentokrát Kája Pilerů perfektně zpracoval míč u brankové lajny. Přehodil si obránce a pumelicí podél brány našel nohu oslavence Ládi. Vedeme 2:0

            Po přestávce to opět přišlo. Místo klidu a pohodové hry po zemi jsme nebyli schopni rozehrát z obrany a založit solidní akci. Mladíci na nás vlítli a přišlo to.Miloš s hráčem na zádech dobíhá míč směrem k bráně. Štěpán:”Dej ho”. Jarda kapitán: “Do autu”. Moc povelů pro dědečka. Vybírá si první možnost. Štěpán pod tlakem odkopává přes nohu dotírajícího útočníka.Míč končí na velkým vápnu u nohou dalšího protihráče. Ten neváhá a lobem trefuje opuštěnou bránu. Sníženo na 2:1. Byli jsme pod neustálým tlakem. Štěpán stojí uprostřed svatyně. V tom z rohu velkýho vápna střela k bližší tyči. Srovnáno na 2:2. Přišly další 2 břevna a plno šancí hostů. Špatný odkop či rozehrávka. Útočník na vápnu nedává brankáři šanci. Prohráváme 2:3. Koukáme jak puci. Za 15 minut ztrácíme náskok a dokonce prohráváme. Od výtek a hudrování jsme přešli k soustředění se na hru. Trochu jsme se vzchopili. Jenže to ještě nemělo být vše. Přišel útok po pravé. Centr z lajny před bránu. Rána. Chvějící se síť. Prohráváme 2:4. Tož to bylo rozčarování. Dále jsme chtěli hrát a něco s výsledkem udělat. Hosté nám pomohli v tom, že polevili v náporu. Snad pod vlivem náskoku nám dali prostor pro vzpamatování se. Začali jsme opět baletit. Větší čas jsme byli na jejich půlce. Při jednom odchodu hostující obrany od své brány zapoměli na Mariášníka za sebou. Dostal od protihráče parádní náhru na středu vápna. Jako správný střelec zavrhl jednoduché řešení – trefit z první levou či pravou půlku zející brány. Golmanovi nezbylo než zkusit štěstí a jít proti Mariášníkovi. Ten si zatím mičudu bravurně zpracoval a chtěl brankáři udělat kliku. Ten se mu složil k nohám v okamžiku, kdy měl Honza kulaté čudo za levou nohou ( tu používá jen k chůzi ). Branař leží. Mariášník předkloněn marně hledá míč. Padá přes spokojeného golmana s míčem v rukou. Místo oslavy gólu pobavil všechny přítomné baletní kreací. To Kuman opět zatáhl míč po pravé. Nahrává před bránu. Tam číhá Tomáš. Utěšenou střelou snižuje náskok soupeřů na 3:4. Začalo pršet. My jsme pokračovali ve snaze neprohrát. Čas však kvapem docházel. Následovalo několik rohů. Po jednom z nich Kuman našel perfekním kopem volného Šumpajze na pětce. Ten vymrštil své tělo do výše a ukázkovou hlavičkou rozvlnil síť. Vyrovnáno 4:4. Po rozehrání mezinárodní rozhodčí Veverka zápas ukončil. V obou poločasech se v poslední minutě prosadil oslavenec Láďa. Fakt to nebylo domluvené.

            Tak skončilo slušně hrané a kvalitní utkání. Budětičtí se soutěžních klání nemusí bát. Následovala oslava narozenin. Pivečko, prasátko a dobrá parta. Nemělo to chybu.

            Příště – 5. srpna zajíždíme na 14-tou hodinu do Pačejova.

 

Sestava:          Doubek; Kába, Hozman, Šuba, Brzák (Pešťák);  Rejšek, Bala, Frýda(Vašek Hozman), Podlipský (Kubík); Šumpík a Mareš (Piler)