Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Sedlice 2 : 2 (1:1)

25. Srpen 2012 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 25.8. k nám zavítalo zkušené mužstvo ze Sedlice. To, že jsou to samí výborní fotbalisté, jsme věděli z dřívějška. To, že jich bude15 a nás jen tak-tak, jsme netušili.

           Ještě čtvrt hodiny před výkopem nás bylo dest a nebyl brankář. Na trávníku se rozcvičovalo hejno urostlých chasníků. Ještě, že nás na první půli přišel doplnit Pepa Jeřábek. Stres opadl, když dorazil brankář Štěpán. To, co nastalo po úvodním hvizdu “jejich” rozhodčího, jsme nemohli ani tušit. Tomu se říká balet! Hostující záloha si dělala co chtěla. Pohodlně procházela k naší bráně krátkými a přesnými přihrávkami. Drželi jsme se zuby-nehty. Neudrželi. Centrovaný míč ze strany k údivu všech ( i autora) zapadl za Štěpána pod břevno. 0 : 1  Dlouhé minuty jsme se jen bránili. Všechny pokusy o útok končili buď ofsidem nebo špatnou náhrou. Náhle se nám – Kumanovi – podařilo zatáhnout balón k lajně. S přehledem nahrál zpět do vápna, přesně tam, kam Baky ukázal. Ten mazácky spracoval a zbavil se obránce. Nekompromisně propálil brankáře. Vrovnáno na 1 : 1. Tak končí první půle.

            Do druhého poločasu jsme nastoupili bez Jeřábka a Bakyho. Celou dobu nás držel skvěle chytající Štěpán. Opět jsme byli zatlačeni na svou půlku a šlo jen o to, zda vydržíme. Nevydrželi. Asistenci na vedoucím gólu hostů si připsal Hozmič. Nezištně, místo na posledního, nahrál soupeři do běhu. Ten nedal Štěpovi šanci. Prohráváme 1 : 2. Skončilo vyčítání si chyb. Chtěli jsme hrát a uhrát slušný výsledek. Dostali jsme se i do šancí. Ty jsme, jak je u nás zvykem, v klidu zahazovali. Na druhé straně hosté také neproměňovali své příležitosti. Ještě teď našim obráncům hučí v uších po dělovce z trestňáku. Pumelice rozezvučela břevno a kulaté čudo se naštěstí odrazilo před lajnou ven z brány. Nepovedený centr kopírující brankovou čáru zkušeně Štěpán pustil mezi nohama pryč do autu. Naše úsilí a objetavost vyrovnávaly rozdíl ve fotbalovosti obou družstev. Po sériji  rohů šel Láďa důrazně za merglí. Vybojoval míč a prostřelil brankáře. Ten svým dotekem změnil směr mičudy. Tam však dobíhal Tomáš. Klidně mohl míč donést do brány na prsou. Přesto vystřelil a rozvlnil soupeřovic síť. Vyrovnáno na 2 : 2. S velkým nasazením jsme to již udrželi.

            To se to hraje proti “fotbalistům”. Žádné zákeřnosti, málo strkání, stažené půlky a dobrý pocit ze hry.

 Sestava:          Doubek; Kába, Koryťák, , Šuba, Brzák (Jeřábek);          Podlipský,Hozman, Kolařík, , Frýda (Pešťák); Šumpík a Bala