Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – SK ZČE Plzeň “B” 2:5 (0:5)

9. Září 2012 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky za domácí: Jiřík, Špírek. Rozhodčí: Holeček. Diváků: 100.

Pořádnou facku, navíc na domácím stadionu, uštědřili zelenobílým fotbalistům hráči rezervního týmu SK ZČE Plzeň. Domácí, povzbuzeni vysokou výhrou z minulého kola ve Švihově, nastoupili aktivně a hned v úvodu střetnutí postupoval na hostujícího gólmana Špírek, jenže prováhal vhodný okamžik ke střele a nakonec se nedostal ani k zakončení. Na druhé straně při šanci hostů zachránil překonaného brankáře Doubka na brankové čáře kapitán Frýzek. Skóre se ale měnilo zanedlouho. Hosté získali míč po špatné rozehrávce ve středu domácí obrany a přízemní ranou z vápna získali vedení 0:1. Další hrubici v domácí defenzivě plzeňští potrestali, když hostující útočník vystihl nepříliš povedenou malou domů a po kličce Doubkovi to bylo 0:2. Snížit mohl na druhé straně Špírek, ale se svou možností naložil stejně jako v úvodu střetnutí. Dvacetiminutovka hrůzy skončila pro domácí třetím gólem po dalekonosné bombě halfvolejem pod břevno Doubkovy svatyně. Domácí nesložili zbraně, jenže Benešovu ránu hlavou z bezprostřední blízkosti bravurně vyrazil hostující brankář. Další velká šance v podobě Jiříkovy hlavičky skončila na tyči hostující branky. Domácí do konce poločasu dokázali vyprodukovat ještě několik závarů před plzeňskou brankou, ale chyběl jim větší důraz a i štěstí. To na druhé straně plzeňští hráči potrestali nejistou domácí defenzivu do půle ještě dvěma brankami a všem bylo jasné, že k obratu jako ve Švihově tentokrát asi nedojde.

Ve druhém poločase hosté trochu polevili v napadání, přenechali aktivitu zelenobílým, kteří dál zahazovali šance. Korigovat výsledek se povedlo jen Jiříkovi precizně kopnutým trestným kopem do šibenice a na 2:5 z pohledu domácího celku uzavřel gólový účet utkání útočník Špírek.

Sestava Žichovic: Doubek – Frýzek, Mourek (46. Piller), Barborka, Štěpán – Brož, Jiřík, Šiška, Polan – Robert Beneš, Špírek.