Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Měčín – Žichovice 1:2 (1:1)

21. Září 2013 | Publikoval | V rubice Aktuality

Do zápasu jsme vstoupili opět v kombinované sestavě, když žichovickému stratégovi K. Krejčímu chyběli z různých důvodů Šiška, Mourek, Brož, Šinál, Piller. Hráči, kteří nastoupili do základní sestavy místo nich se o svoji šanci porvali a řekli si o místo v základní sestavě i pro další kola. Tentokráte bude mít trenér Krejčí příjemnější starosti a to koho postavit do základní jedenáctky.
Začátek utkání byl vyrovnaný, po té převzali iniciativu domácí, kteří se snažili o kombinaci, ale pozorní žichovičtí hráči vždy jejich snahu stačili hned v zárodku akce eliminovat a naopak hrozili z nebezpečných brejků. V 8. min. domácím zatrnulo, jelikož nová akvizice ze Sušice, teprve 16-ti letý Samek přímo z rohového kopu trefil břevno. Ve 13 min. byla k vidění další krásná akce – dlouhým pasem našel A. Štěpán J. Beneše, který poslal finální přihrávku před branku na nabíhajího Hlaváče, který nasměroval tvrdou střelu vedle tyče domácí svatyně. Další ohrožení domácí branky měl na svědomí J. Beneš, který nepřesnou střelou zakončil dlouhý aut od Špírka.  Ve 20 min. měl další šanci Hlaváč, brankář byl pozorný a jeho střelu vyrazil na rohový kop.  Ve 32 min. po autovém vhazování se dostal k míči dnes agilní Špírek, který z hranice velkého vápna vymetl nechytatelnou ranou šibenici domácího brankáře, výstavní gól !  Ve 40 min. hostující obrana neuhlídala osamoceného domácího útočníka Bureše, který hlavou vyrovnal na 1:1 a dal tak zápasu poločasový výsledek.
Druhý poločas by spíše bojovný a nervozní, fotbalovost se vytratila, obě mužstva pouze nakopávala dlouhé míče. V 82 min. celý zápas rozhodl kanonýr Hlaváč, který krásnou utaženou střelou z 20-ti metrů nedal domácímu brankáři šanci – 1:2 . Domácí doplatili na svou nedisciplinovanost jak na lavičce, tak na hřišti a dostali 2 červené karty, na  straně hostů byl za tvrdý zákrok zezadu potrestán kartou stejné barvy také žichovický Jeřábek, který byl na hřišti necelou minutu.
Žichovičtí si  už zbytek zápasu pohlídali, v utkání si vytvořili mnohem více šancí než domácí, bojovali a tak si zaslouženě odvezli 3 body.

Veliké poděkování patří žichovickým fanouškům, kteří vydatně podporovali svůj tým a vytvořili tak v Měčíně svým hráčům domácí prostředí, mimo jiné i ultrafans ze Sušice a Volenic.

Branky: 40. min. Bureš – 32. min. Špírek, 82. min. Hlaváč

Sestava: Rojík- Samek, Frýzek, Jiřík, Štěpán- Beneš R. , Bálek, Harant, Beneš J. ( 87. min. Jeřábek )Špírek – Hlaváč

Na střídaní ještě připraveni: Šumpík, Doubek

Rozhodčí: Maroušek, König Vl, Hessová, 60 diváků, ČK: 2:1