Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Luby – SG Žichovice 2 : 1 (0:0)

14. Duben 2013 | Publikoval | V rubice Stará garda

Netradičně v pátek 12.4. jsme zajeli na hřiště v Lubech. Jiný hrací den se projevil. Jen tak, tak v jedenácti, bez možnosti střídat, s neúplnou zálohou a proti kompletním domácím s 5-ti náhradníky na lavičce – to jsme hazardéři.

V hlavách jsme měli podzimní zápas, kde nás domácí školili. Naštěstí i oni nebyli v té sestavě, jak minule. Na měkkém a mokrém trávníku, proti nízkému zapadajícímu slunci jsme začali opatrně. Opět jsme se hledali. Domácí však měli také problémy s přesností přihrávek. Postupem času jsme hru vyrovnali. Měli i šance. Troufám si tvrdit, že jsme byli dokonce i lepší, než domácí. Perfektně nám chytal Kéma, kterému jakoby to ostré slunce nevadilo. Obrana se držela, ale ve snaze neudělat chybu nezmenšovala herní prostor. Záloha tak vehementně podporovala útočníky, že opět vznikalo velké pásmo bez našich hráčů. Přesto jsme mohli pár gólů dát. To by však Baky musel mít svůj den. Takhle šlo vše mimo bránu. Hra nás bavila. Gól jsme sice nedali, ale taky nedostali. Spokojeně jsme si šli odpočinout.      

Druhá půle byla vyrovnaná. Hrál se slušný fotbal. Až z nás nejzkušenější Baky chybil. Obrana se krátkými přihrávkami dostala z tlaku. Náhra na volného Bakyho. Ten chca přenést hru na druhou stranu dělá školáckou chybu. Náhru přes šíř sbírá domácí hráč. Pár rychlých kroků. Střela. Kéma neměl šanci. Prohráváme o gól. Dění na hřišti se moc nezměnilo. Jen nám, starším, začaly docházet síly. Domácí nám půjčili dva hráče, aby si také zahráli. Pomohli nám. Šance byly na obou stranách. Baky krásně vypálil přímo do šibenice. Domáci brankář si zahrál na Čechýňa a bravůrně míč vyrazil. Pak přišel závar před naší bránou. Obrana to neurvala. Tak přišla střela těsně zpoza velkého vápna. Byla přesná. Zapadla pod břevno. Prohráváme již o 2 góly. Nezlomilo nás to. I nadále jsme si vytvářeli šance. Jeden z útoků vedl Baky. Pár kliček. Hlava vzhůru. Obrana se před ním otevřela, bo se stáhli s ostatními našinci. Tož přišla umístěná střela. Snižujeme na rozdíl jednoho gólu. Na víc jsme se již nezmohli. Prohráli jsme 1:2.

            Pohodové utkání řízené, jako posledně u nás, rozhodčím “v civilu” a bez lajnových. Přesto bez “hučení”. Obě mužstva se snažila hrát fotbal.

Sestava:     Klement;  Brzák, Kába, Koryťák, Makrlík; Bala, Koláček, Kubík, Pešťák; Šumpík  a Míka.

 Příště se představíme doma a to 20.4. od 16:00  proti SG Nezamyslice.