Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Kasejovice 1 : 3 ( 1:2 )

19. Květen 2013 | Publikoval | V rubice Stará garda

Zápas řídil rozhodčí Mariášník. Na čarách se střídali náhradníci. Krásné slunečné počasí. Trávník po dešti. Prostě pohoda. Ne tak na hřišti. V bráně zastoupil Jardu Šubů čerstvý padesátník Honza Míka.

            První minuty vůbec nenasvědčovaly na blížící se blamáž. První šance. První nezdary. Iniciativu převzali hosté. Nezakončení našeho útoku. Přečíslení na levé straně obrany. Honzík nemá šanci. Prohráváme 0:1. Snad již náš druhý útok – Kuman lobem našel Tomáše. Ten si jak dobyvatel razil cestu ku bráně. Sice na dlohou nohu, ale přesto svůj výpad zakončuje rozvlněnou sítí. Vyrovnáno na 1:1. Ta tam je minulá pohoda. Ta tam je hra Já na bráchu – brácha na mě. Šancí ale máme dost. Jen to zakončení. Plno akcí skončilo na jistém brankáři soupeře. Většinou jsme si to zazdili sami. Tak třeba Libor. 1m před prázdou bránou. Na míč ve výši pasu jde nohejbalovým šlapákem. To kulaté čudo v klidu míjí břevnou a stále stoupá. Nic se nedaří a nervozita stoupá. Místo povzbuzení padají výčitky za zkažené míče. V poslední minutě poločasu –  dnešní klasika. Po našem neúspěšném útoku opět přečíslení. Tentokrát pravé strany obrany. Honzík zase bez šance. Prohráváme 1:2.

Druhou půli jsme zahájili jak připo.. Hosté byli jasně aktivnější. Honza nás v bráně párkrát podržel. Přesto po ztrátě míče na pravé straně obrany byl Honza opět bezmocný. Prohráváme 1:3. Horší na tom je, že místo snahy napravit chybu přišla sprška výčitek na Vencu, že neodmával ofside. Jak mohl, když nebyl ? Véna opouští praporek a nechápe reakci spoluhráčů. Pár minut nato Miloš při útočné činnosti špatně nahrál. Taky výčitky. Tak raději odchází pod sprchu. Ostatní se sice snažili vyrovnat, ale hra se nijak nezměnila. Ba naopak. Přibyly i fauly, které vyplynuly z flustrace. Co však nepřibylo – góly. Tak jsme prohráli 1:3.

     Prohra tak nemrzí. Ne vždy se daří. Co bolí, je přístup. Kde bylo srdce? Místo baletu dupák. Žádné povzbuzení a zaskakování za spoluhráče. Žádná pohoda a hra pro radost. Jako by na place byla banda žoldáků. Je to předzvěst konce staré Stré gardy ? Nebo příště budeme opět hrát pro radost a zábavu ?

           Sestava:     Míka;  Kába (Sedláček), Šuba, Koryťák, , Brzák (Pešťák) ; Podlipský, Koláček (Kubík), Kolařík, Frýda (Hladík ); Šumpík  a Bala.

 Příště hrajeme opět doma. V So 25.5. od 15:30  se SG Švihov. Sraz v 15:00 !