Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Nalžovské Hory 4 : 4 ( 1:2 )

30. Červen 2013 | Publikoval | V rubice Stará garda

Fotbal nemá logiku. V devíti se hrát nedá. Uzdravený Láďa – 2 góly a jen 1 ofside. “To je sestava !” zaznělo při nástupu.

            Stále nepochopíme, že v pátek nemáme hrát. I když byla dokopná, tak chybělo 7 převážně záložníků. Museli nás doplnit mladíci – David Krejčí a hostující Tomáš Kozák. Nikdo nebyl na střídání. Přesto jsme zápas, řízený panen Veverkou ( na lajnách Vlastík a jeden ze čtyř hostujících náhradníků ), zahájili nebojácně. Hosté hráli pěkně kombinačně. Pro nás naštěstí ve finále nepřesně. Ze začátku nás překvapili různými šťouchanci a zákroky jenž jsou většinou rozhodčímu skryté a patří spíš do soutěžního zápasu. Libor vyslal krásným pasem “mezi duby” Láďu. Ten zachoval klid a zkušeně zavěsil. 1:0 Pak začalo trápení. Díky Kémovi jsme se drželi. Před naší 16-tkou bylo hostů většinou o 2 víc. Jeden z ťukesů před vápnem – placírka. Šibenice. Vyrovnáno 1:1. Hráli jsme v podstatě bez zálohy. Na klasické běhání sem a tam měl jen Libor. Jejich záloha si dělala co chtěla. Obrana nevěda kam dřív skočit. Špatný odkop. Rozebrání do šroubku. Náhra k lajně. Náhra před bránu. Placírka do prázdný. Prohráváme 1:2. Nebylo to na ručník, ale bylo toho dost. Hra se nám nedařila. Do konce poločasu jsme již vydrželi.

Druhou půli jsme zahájili dobře. David šel před obranu rozbíjet kombinaci hostů. Zvládl to perfektně. Opět jsme měli několik loženek k vyrovnání i k vedení. Láďa dostal pas. Klika u brankové čáry. Postup ku bráně. Obránce Honza ho doběhl a byl připraven 2 metry od něho. Ládík ho nečekal, neviděl ( prohlásil: ”Tys tam neměl co dělat !” ). Nahrával přes celou bránu na dobíhajícího Tomáše. Nic. Po jedné obdobné akci se meruna rychle dostala před naší obranu. Tradiční férovka 6 na 4. Krásná rána. Kéma skáče. Perfektní robinsonáda. To kulaté čudo škrtá jen konečky prstů. Šibenice. 1:3  Obraz hry se nezměnil. Přesto jsme se i přes třiceti metrový vákuum mezi obranou a útokem do šancí dostávali. Franta vyslal Honzu za obranu. Jako pravý profík s urputností dobrmana se prosadil. Sám před brankářem nezaváhal. Sníženo na 2:3. Síly ubývaly. Obrana odolávala jen za cenu “urvání” a držel nás Kéma. Jedno to urvání nevyšlo. Odkop skončil za vápnem u nohou hostujícího hráče.  V klidu zamířil a poslal přízemní střelu k naší tyči. Kéma to celé viděl, ale ta kulatá potvora těsně před ním nadskočila. Síť se vlní. My prohráváme 2:4. Vše nasvědčovalo tomu, že opět prohrajeme. Hosté na hřišti vládli. Nesložili jsme se. Tím jsme vyzvali fotbal k ukázce logiky. Jarda nás stále povzbuzoval, ať to nevzdáme, že na to máme. Koukali jsme na něj jak na ET. Pak zvolal: “ Otevřeme to !” Miloš: “ To máme furt “. A ono to šlo. Libor vyslal Láďu za obranu. Ten prokázal zkušenost a nevídaný důraz. Ležící obránce jen sledoval, jak Ládík obstřeluje golmana. 3:4 Konec zápasu se nezadržitelně blížil. Jarda již potřetí prohlašoval, že máme ještě 5 minut a pak  zákeřně ( nic jeiného mu nezbývalo, bo by šel sám na Kému ) skládá hostujícího guru s číslem 13. Přímák. Krásně trefený pod břevno. Kéma fantasticky vyráží nad bránu. Celé akci předcházelo naše snažení před jejich branou. Dopadlo tadičně. Útok:     “Vrátíme se ?” “Se…. na to, počkáme na odražený míč !”  Kéma po rohovém kopu zakládá protiútok. Nedomluva hostujícího obránce s brankářem. Ten trefuje dotírajícího Honzu. Překrásný šouráček překonává lajnu těsně u tyče. Vyrovnáno na 4:4. Po rozehrání píská rozhodčí konec. No má fotbal logiku ?

Pěkné počasí. Vyšší tráva nám pomohla. Krásně nalajnované,Vlastíkem, hřiště. Kvalitní a nehádavý soupeř. Následovala dokopná s Radkovo gulášem a bramboráčky od paní Makrlíkové. Pohoda. Jen ten počet zúčastněných? Po dlouhé době rozebírámí mače a naší hry se ozval   Vlastík: “ Jděte se podívat, jak to vypadá z lajny !”

Příště hrajeme doma na turnaji SG  “ O pohár staroty Žichovic “ a to v So 10.8. od 08:00.

Sestava: Klement; Kába, Míka, Šuba, Brzák; Sedláček, Kozák, Koláček,Pešťák; Šumpík  a Krejčí.