Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Nezamyslice 6 : 0 ( 4:0 )

21. Duben 2013 | Publikoval | V rubice Stará garda

Sobota není pátek a tak se nás 20.4. sešlo hafo. Zápas řídil pan rozhodčí Veverka. Na čarách se střídali náhradníci a u hostů realizační tým. Parádní fotbalové počasí, měkký trávník. V bráně Jarda Šubů a v soupeřovic Guli.

            Chtěli jsme si zahrát. Při pohledu na značně menší houfek soupeřů jsme tomu i věřili. Začali jsme hezky “po zemi”. Docela nám to šlo. Do 10-ti minut jsme si vytvořili několik šancí. Jedna z nových posil, Lukáš Mourek, vystřelil zpoza vápna. Obránce to stehnem nadzvedl. Guli jen koukal, jak míč rozvlňuje síť. Vedeme 1:0. Další minuty naznačily trend mače. Obrana nepouštěla soupeře do ohrožení našeho Jardy. Záloha v klidu kombinovala a útočníci si nabíhali. Přehlídka nevyužitých příležitostí. Čudly chytil Guli a to ostatní šlo mimo. Přesto přišla náhra před bránu. Míč se zastavuje v rybníku mezi penaltou a brankovou lajnou. Libor, nepouživ šnorchlu, vyčutl to kulaté čudo z vody. Nejpohotovější byl náš nejlepší střelec ročníku 2011 i 2012 Šumpajs. Nebyl v ofsidu a použil zbraň střelců – dravost. Mokrý Guli se bahnil. Pohodově zasouvá merunu do prázdné. Vedeme 2:0. Lukáš se bez problémů aklimatizoval na hru Gardy, ne jako Guli. Alá Stenmark prokličkoval mezi neúrekom obráncou. Po poslední kličce se odhodlal ke střelbě. Umístěná rána k tyči nedala Gulimu šanci. Vedeme 3:0. Do konce poločasu přišla ještě nejhezčí akce utkání. Kuman si došel k obraně pro míč. Přesná náhra na Tomáše. Ten nachází na vápně Honzu Míku. Ten plackou v poho téměř do prázdné. Gól na tři doteky. Vedeme 4:0.

Druhou půli, během které dorazil Kuba – šel hrát za hosty a ze soudcování Baky – do hry nezasáhl, jsme zahájili nedůrazně. Soupeř toho využil. Zatlačil nás k vápnu a Jarda si párkrát šáhl na balón. K jeho aktivitě přispěl i Kuba, jenž rozhýbal jejich hru. Pak jsme přidali. Hrál se slušný fotbal. Opět jsme měli několik loženek. Láďa s Honzou šli nejednou sami na Guliho. Nic. Pak přišla velká chvíle, jenž se zapíše do (k)análů. Honza, stojívše téměř na brankovce, dostává ideální příhru. Bác. Pecka jak blázen. Vrabci a jiní poletující tvorové prožili horor. Tak vysoko ještě nikdo nevystřelil. Po pár minutách ho napodobil Libor. Byl nižší. Spadnout to tam muselo. Spadlo. Útok po levé straně. Láďa střílí. Guli vyráží. Honza doráží. Guli vyráží. Honza zavěšuje. Vedeme 5:0. Unavený soupeř se stále více dopouštěl chyb. Špatnou rozehrávku sbírá Honza. Nelení a nahrává Láďovi. Pumelice jak beranice. Guli hledá prsty na zemi. Míč se dokoulel do brány. Vyhráli jsme 6:0.

     Pohodové utkání.  Obě mužstva chtěla hrát fotbálek. U nás to vyšlo Vaškovi Pešťáků. Spolehnout jsme se mohli na řídící fotbalové schopnosti Koryťáka s Mourkem. Jarda, jako první brankář letos vychytal nulu. Posezení u “Martina” s Mariášnikovo mňamkou a za přítomnosti spoluhráče a sponzora Péti Kolaříka, se neslo v duchu narážek a hesla: “Láďa v ofsidu”. Tímto se všichni Šumpajsovi omlováme a těšíme se na další společný mač.

       Sestava:     Šuba;  Kába (Makrlík), Koryťák, Mourek, Sedláček (Brzák); Podlipský, Koláček (Rejšek), Hozman, Frýda (Pešťák); Šumpík  a Míka.

Bala přijel ze soudcouvání pozdě a Kubík hrál za soupeře.

 Příště hrajeme opět doma, ale až v So 11.5. od 16:30  se SG Sedlice.

Zápis je s jedním komentářem