Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Sedlice 2 : 4 ( 1:1)

15. Září 2013 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 14. září jsme nastoupili  posíleni o Káju Pilera. I tak nás bylo jen 11 a nebyl brankář. Jarda Šubů tak dělal, co mohl. Neměli jsme ani pomezního. Na toho jediného ze Sedlice se spoléhal rozhodčí Veverka. Druhou půli nám mával Míra Čech.

Soupeř nás od začátku zatlačil a držel na naší půlce. Nic, i díky Jardovi z toho, ale nevytěžil. Naopak. Přišel náš protiútok. Tykadla (Honza a Láďa) se hnala po lajnách. Středem Kolda s Petrem. Ten potom, co ho Láďa seřval, že mu nenahrál, perfektně našel Láďu. Toho obránce s brankářem zmastili. Penalta. Soupeř mlčí. Mezi námi se roupoutává debata, kdo, co má hrát a proč ten či onen neudělal to, či ono. Sedličtí nechápali. Nakonec se exekuce ujal sám postižený. Rozběh i střela A-lá Messi. Síť se vlní. Vedeme 1:0. Pak se útoky střídali na obou stranách. Naše záloha držela krok se silnou středovou řadou soupeře. Být to 3:0, tak by se nikdo nedivil. Hostům se střelecky nedařilo a Míka, Pilar a Petr netrefili prázdnou kisnu. Petr zahrával trestňák z ideální pozice. 1/3 brány na něj zela prázdnotou. Míč byl tak falšován, že těsně minul levou tyč (vně). Pak přišel protiútok hostů. Centr z naší levé obrany přes vápno. Jarda vybíhá a je si jist, že to má. Kája  zvolal: “ Pust “. Jarda, zvyklý poslouchat, zastavil svůj pohyb. Hostující útočník ale ne. Bez problémů dostal míč do branky. Vyrovnáno na 1:1. Tak skončil i poločas.

Ve druhé půli jsme se nemohli dostat do hry. Začaly nám i docházet síly. Soupeř měl 3 na střídání. My ne! Hostující záloha byla čím dál domonantnější. Vysílala své útočníky do přečíslení dlouhými pasy nebo náhrou mezi obráce. Nepovedený odkop na levé straně obrany. Náhra přes vápno. Prohráváme 1:2. Pak jsme řešili ofsidové postavení protihráče blízko půlící lajny. Jejich čárový byl na úrovni velkého vápna a debatil s lavičkou. Hostující útočník šel sám na branaře. Faul. Penalta. Debaty okolo ofsidu nebraly konce. Nakonec jsme uznali, že to asi ofsid nebyl, ale že lajnový to po….. . Hostující křídlo, bo nikdo z nich nechtěl jít pecku kopat, kopl merunu vysoko nad a vedle naší brány. To chce odvahu. Naše útoky ztroskotávaly na nepřesné rozehrávce nebo na nedůrazné střele. Přišel trest. Opět problémy na levé straně. Opět náhra přes vápno (téměř po zemi). Opět pravá strana byla pozadu. Opět se vlní naše síť. Prohráváme1:3. Jarda přeskupuje řady. Káje jde vpřed a Petr zametá. Chvíli to bylo znát. Jenže poměr sil byl jasný. Ti, co měli dost sil, se snažili. Třeba Honza se svou zarputilostí dostal do přihrávky obránců. Zachoval klid. Po pár metrech nahrává před bránu na volného Láďu. Ten s instiktem zabijáka vymetá růžek. Snižujeme na 2:3. Snaha vyrovnat vyšla tak, že nevyšla. Protivník dominoval. Několik jejich střel šlo těsně mimo naši branku. Neproměnili další penaltu. Stále častěji přečíslovali naši obranu. Nám se hra nedařila. Hřebíčkem byl další gól v naší síti. Obrana stojí na půlící čáře. Útočník je v ofsidu. Náhra za obranu. Útočník stojí a naši obránci též. Jenže další útočník, mimo ofside, se rozebíhá. Pronásledování je marné. Jarda nemá šanci. Prohráváme celý zápas 2:4.

Pohodové utkání, až na naše dohadování se. Vysoce fotbalový protivník. To jsme věděli již před zápasem. Přes to všechno – my bez střídání a hlavně bez regulérního brankáře. Láďa, při rozebírání hry u pivča: ” Kluci, jestli se ještě někdy při hře ozvu jinak než  “Nahrej”, tak každýmu platím frťana “.

     Sestava:     Šuba; Brzák, Hozman, Piler, Makrlík; Vít, Koláček, Kolařík, Pešťák; Míka a Šumpík.