Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Sedlice 5 : 1 ( 2:1 )

12. Květen 2013 | Publikoval | V rubice Stará garda

Zápas řídil pan rozhodčí Veverka. Na čarách se střídali náhradníci. Na jedné straně bylo hřiště zkrácené o malé vápno, bo tam byla šumavská blata. V bráně opět jistota – Jarda Šubů. Obavy z kvality soupeře byly oprávněné. Pěkně si to dávali.

            My jsme však nezůstali pozadu. Snažili jsme se hrát – baletit. Hosté byli a v úvodních minutách to potvrdili, jasnými favority. I mezinárodní rozhodčí poudal: “ Ze začátku jsem myslel,že Vás semelou.” Leč nám to  začalo jít. Přihlížející Vlastík znalecky konstatoval: “ No, dá se na to koukat.” Po pár jalových útocích to přišlo. Koryťák z vápna ulicí na levou zálohu – Miloše. Ten z první na střed Bakymu. Nahrávka nalevo Honzíkovi. On neváhá a vrací mu to zpět. To vše hezky po zemi. Baky s instinktem zabijáka a přehledem reprezentanta udělal pár kroků. Obloučkem přehazuje vyběhnuvšího golmana. Míč zapadá pod břevno. Vedeme 1:0. Útok střídá útok. Kombinace před velkým vápnem. Baky dává Kolaříkovi. Ten 100 % napodobil Bakyho. Opět přehazuje vyběhnutého brankáře. Mičuda se třepetá v síti. Vedeme 2:0. Pak hra plynula jako obvykle. Obrana chránila Jardu. Kombinace se dařily. Šancí a ofsidů přibývalo. Po několika nevyužitých šancích na obou stranách přišel trest. Hosté se dostali před naše vápno. Útočník s hlavou nahoře měl čas a prostor. Umístěnou střelou k tyči nedal Jardovi šanci. Sníženo na 2:1. Obraz hry se nezměnil. Já na bráchu. Brácha na mě. Lidi řvali. Zase nebyl. Jako třeba Tomáš. V pozici metr od tyčky střílí do prázdné brány. Kulaté čudo se zastavuje uprostřed branky na lajně a obránce jej vykopává.

Druhou půli jsme zahájili za mírného deště. Celý její průběh byl však jak pod sprchou. Znatelně se ochladilo. Naše mladá těla to vydržela. Hra se nám dařila. Poctivě jsme se snažili hrát po zemi a kombinovat. Až jsme dokonce začali soupeře přehrávat. Hned z kraje jsme mohli vstřelit pár gólečků. Nikdo by se tomu ani nedivil. Laďa trefil hlavou, po rohovém kopu, tyč. Tomáš netrefil ze ¾ prázdnou bránu. Až přišel útok po levé straně. Honza to zatáhl k vápnu. Nahrává po zemi před bránu. Libor dlouhým krokem překonává obranu. Těsně před lapačem špičkou své kopačky rozvlnil síťovinu. Vedeme 3:1. To nás uklidnilo. Déšť, nedéšť. Protivník, neprotivník. Červený balet baletil dle svého. Opět plno nevyužitých šancí. Jako když Baky jde sám na golmana, ale míč mu utíká a brankář mu ho bere. Pak zase z blízka střílí a brankář vyráží. Laďa vrací na bránu. Brankář vyráží. Laďa střelu opakuje. Brankář chytá. Laďa v ideální pozici nestřílí, ale nezištně nahrává oslavenci. Honza zavěsil. Pro ofside neuznáno! Až Tomáš potáhl míč po pravé před tribunu. Famózní technikou posílá vynikající pas na Honzu. Oslavenec střílí. Brankář stěží vyráží. Baky v poho do prázdné doráží. Vedeme 4:1. Stále hustě prší. Přibývající mokro a chlad ovlivnily i práci s míčem. Náš kapitán a libero Jarda, teď však mokrý v bráně, párkrát předvedl své brankářské umění. Jeho rukavice nelepily, ale přímo magnetizovaly míče letící jeho směrem. Když už ho balón minul, tak ho Miloš z lajny vykop. Skóre utkání uzavřel Pepa Jeřábků. Tomáš pádil po pravé až k vápnu. Parádní centr. Vynikající náběh Pepi. Jak je to jednoduché. Vyhráváme 5:1.

     Výborné, slušně hrané utkání. Zdravotnice Renata neměla práci. Obě mužstva chtěla hrát fotbal a hrála ho. Velmi kvalitní soupeř nemohl na menším hřišti využít své přednosti. Vlastík se nechal tak unést předváděnou hrou, že mu ujel vlak. Hoza Míků gól nedal, ale přesto byl při pozápasovém posezení přijat mezi Poupata ( nad 50 let nebo100 kg). Byť na to nevypadá, tak léta nezastaví.

     Sestava:     Šuba;  Kába (Makrlík), Koryťák, Kubík, Brzák; Bala, Koláček (Jeřábek), Kolařík, Frýda (Pešťák); Šumpík  a Míka.

 Příště hrajeme opět doma. V So 18.5. od 14:00  se SG Kasejovice. Sraz ve 13:30 !