Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Kasejovice – SG Žichovice 8 : 4 (5 : 1)

31. Srpen 2014 | Publikoval | V rubice Stará garda

Na místní pažit jsme se těšili a o síle domácích věděli. Postranního rozhodčího Míru Čecha s sebou přivezli. Co předvedeme a jak dopadneme jsme však ani ve snu netušili.

Zápas jsme začali sebevědomě. Vytvořili jsme si několik šancí, které jsme bohužel nedokázali zužitkovat. Domácí se tázali, co že to máme za posily. Až přišel první útok domácích. Přečíslení středem. Bodlo na vápnu. K údivu všech byl míč v síti. 1:0 Domácí nás začínali přehrávat, bo se nám nedařila kombinace po zemi. Opět jsme vytvořili velký prostor bez hráče mezi obranou a útokem. Hostitelé byli značně produktivní. Miloš chytal směrem k vlastní bráně přihrávku za sebe. Jen tak tak ji u lajny dostihl. Zpracovat již nestihl, bo soupeř mu kulaťouna uzmul. Ten přihrál na střed vápna. Střela z první. Prohráváme 2:0. S tím jsme se nechtěli smířit. Dorazil i Petr Kolařík. Zkvalitnil hru zálohy. Jeden náš útok vedl Tomáš Hami po levé straně. Kličkoval, kličkoval až čudlou z vápna trefil brankáře. Ten však nadmíru točený balón pustil za pomoci obránce mezi nohama do sítě. Snižujeme na 2:1. Pak to přišlo. Domácí střídali 3 hráče. Nám se po půlhodině dva zranili. Tož jsme museli vydržet bez střídání až do konce. Čelili jsme čím dál většímu tlaku domácích. Pravda, hodně jsme jim to svou nedůslednou a nepřesnou hrou ulehčovali. Přišli i velké individuální chyby. Špatný odkop obrany po chybě Sparťana . Míč se vrací z vápna přímo do sítě. 3:1 Štěpán měl pomocníka – branku. Ta zachytila střely soupeřů na tyči i břevnu. Přesto na vše nestačila. Kevin nezvládl přihrávku ve vápnu. Následovala rádoby rána z vápna. Míjela jen těsně Štěpána. Ten byl v pohybu do protisměru. Míč stihl jen sledovat očima. Vypadalo to všelijak. Ale byl tam. Prohráváme 4:1. Domácí hlavní rozhodčí neodpískal penaltu domácím za ruku ve vápnu. V tu chvíli se nám opravdu nedařilo a měl nás od trápení vysvobodit poločas. Jenže přišel rohový kop domácích. Nedůslednost na naší zadní tyči. Tam nikým nehlídán spokojeně stál nejvyšší a nejtěžší ze soupeřů. Bez problémů hlavou rozvlnil naši síť. Po prvním poločase prohráváme 5:1 a máme co řešit a napravovat.

Pro druhou půli jsme přeorganizovali sestavu s cílem zpevnit obranu a nedávat soupeři prostor pro zpracování přihrávky. Vyšlo to. Záhy jsme vedli pěkný kombinační útok. Parádní náhra mezi buky na po levém křídle nabíhajícího Sparťana. Umístěná střela ke vzdálené tyči mění skóre na 5:2. Přišla však opět nedůslednost při obraně rohového kopu. Odkop opět byl jen na vápno. Čudla k tyči a byl tam. Prohráváme 6:2. To nás nabudilo. Dodržovali jsme to, co jsme si řekli o přestávce. Měli jsme ve hře navrch. Kopeme trestňák od rohového praporku. Tomáš Hami parádně nachází před brankou Koldu. Ten hlavou suverénně zavěsil. Sníženo na 6:3. Hra byla kvalitnější, ale opět vyhrávaly osobní chyby. Kábič neuhlídal souběžícího útočníka. Ten u tyče nedal hlavou Štěpánovi šanci. Domácí zvyšují na 7:3. Stále jsme drželi svou hru. Docela to šlo. Tomáš Hami měl dokonce možnost po sice neodpískané, ale i se souhlasem soupeřů kopané penaltě, snížit rozdíl ve skóre. Jeho provedení se nedá ani komentovat, když chce být člověk slušný. Jeden z našich útoků se podobal jak vejce vejci tomu při 2. gólu. Sparťan sám před brankářem zachoval klid a umístěnou střelou střílí náš čtvrtý gól. Se stavem 7:4 jsme ještě chtěli něco udělat. Udělali. Jenže v náš neprospěch. Přišlo zadržení protihráče rukou před velkým vápnem. Trestňák. Domácí útočník posílá to kulaté čudo mezi Štěpána a břevno do sítě. Parádní gól. Prohráváme 8:4. Nic nebylo platné přemístění Honzy do útoku v poslední minutě. Ve slibné pozici nedostal přihrávku.

Kvalitní utkání charakteristické naší nesehraností a osobními chybami. Tento styl fotbálku nás nemůže pobavit, natož uspokojit. Víme však, že „Bude líp“.

 Branky: Šperl 2x, Hami Tomáš a Kolařík.

Sestava: Doubek; Brzák , Kába ,Míka, Šperl alias Sparťan; Pešťák, Rejšek (Kolařík), Hami Petr, Bachroň (Hami Tomáš); Kareš a Růžička.

 Příště budeme hrát na hřišti Nezamyslic. So 6.9. od 15:00. Sraz na kolbišti ve 14:30. Poté bude oslava 60-tin Mariášníka.