Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Nezamyslice – SG Žichovice 2 : 7 (1 : 3)

8. Září 2014 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 6.9. se nás sešlo 17, přestože byla v Sušici pouť. Jenže Honza Marešů slavil životní jubileum. Tento mladý útočník si skvělou hrou a dvěma brankami dal super dárek. Ještě více gólů vstřelil Libor Koláček, který se vrátil do týmu po dlouhé zdravotní dovolené. Domácích bylo málo, chyběli Guli se Šéďou, a tak jsme jim dva půjčili. Mládí (Hami Tomáš) a zkušenost (Jan Míka).

Zápas jsme začali sebevědomě, bo Jarda překopal celou sestavu (zbavil se Honzy) a naordinoval pětkový systém. My mysleli, že ten kdo nastoupí, tak platí pětku. Ani rozestavění jsme volaako nepochopili, bo ve středu hřiště zely dvě velké díry. Dařila se nám hra po zemi. Kolda po pěkné kombinaci našel (s Honzovou nápovědou, že je tam volnej – hrál u soupeře zametače) oslavence. Ten s vrozeným citem zabijáka nedal brankáři šanci. Vedeme 1:0. Po několika našich nevyužitých šancí se domácí dostali k protiútoku. Útěk po pravé až k lajně. Náhra středem malého vápna na jeho vzdálený konec. Nepokrytý útočník střílí, či nahrává? Brankář to vyráží před sebe. Tam s útočníkem na zádech lelkuje Miloš. Než stačil merunu odkopnout, tak do ní čutnul soupeř a bylo to. Vyrovnáno 1:1. Hra se vyrovnala. Na nás byla vidět nervozita, že stačí jedna chybička a je to v kýblu. Tož nás po parádní bombě zachránilo břevno a Michal vytáhl pár pěkných zákroků. Přitom jsme si byli vědomi, že máme navrch a domácím musí dojít síly. Neustálou snahou hrát fotbal a ne kopanou jsme se dočkali. Sparťan fauloval Honzu a tím ho přešel. Vlevo našel Bakyho. Umístěná střela k tyči nám vrací vedení. Vedeme 2:1. Na oplátku byl Sparťan stáhnut rukou ve vápnu. Penalta. K míči se staví oslavenec. Myslíc, že branař mu to jako dárek pustí, to kopl bohorovně. Gólman mu vystihl směr střely. Přesto Mariášník jásá, jako celý stadión, že se míč překulil přes brankovou čáru. Vedeme 3:1.

Pro druhou půli jsme si řekli, že si to užijeme. A užili. Jirka bravůrně řídil obranu. Záloha se nezbavovala míče. Když nebyl nikdo v náběhu, tak se klidně počkalo. Svůj nadhled, nejen díky své výšce, předvedl Libor. Kevin kopal roh. Tři obránci promáchli. Míč se dostal k Liborovi. Zachoval klid. Zpracoval si míč a našel skulinku mezi směsicí nohou a usadil balón k tyči. Vedeme 4:1. Domácím odcházela obrana. Chudák Honza je nemohl vyburcovat. Přes posílení domácího útoku synátorem Kevina jsme měli jasnou převahu. Skoro hra kočky s myší. Pepa Rejšek se zastřeloval. Břevno a tyč. Kolda po klidné rozehře zálohy a přečíslení nahrává Liborovi. Vedeme 5:1. Po pár minutách. Téměř to samé. Klidná kombinace zálohy. Kolda nahrává Liborovi. Vedeme 6:1. Naše obrana zdatně odolávala snahám “mláďat“ překonat ji rychlostí. Jednou to vyšlo. Mládě uteklo po pravé a z rohu vápna prostřelilo Michala. Sníženo na 2:6. Kolda tentokráte nenahrál Liborovi, ale Pepovi. Ten ranou k zadní tyči nedal brankáři šanci. Vedeme 7:2. Jak se nedá dát gól. Mariášník střílí z vápna. Čudla. Faleš jak blbec. Obránce míč míjí. Baky stojí sám na zadní tyči. Taky míjí. Míč se klidně kutálí za lajnu mimo bránu. V posledních minutách se již střídalo všelijak. Tak se Miloš dostal do útoku. Zmar domácí obrany dokreslují jeho dvě šance po pasech Koldy a Libora. Při té Liborovo dopadl míč metr před lajnou na Milošovu hlavu. Škoda, že na hranu. Kulaté čudo končí vně tyče. Také zápas skončil. Vyhráli jsme 7:2.

Kvalitní utkání poznamenané oslabením domácích a pohodou našeho týmu. Jó, kdyby nám to takhle šlo vždy. Příjemně unaveni a hrou pobaveni jsme je jali oslavovat Mariášníka. Krásně nás pohostil a my toho dost vypili. No paráda.

Příští neděli 14.9. zajíždíme na pouť do Nalžovek. Čas výkopu je ve 14:30. Sraz na hřišti ve 14:00.

 Branky: Koláček 3x, Mareš 2x, Bala a Rejšek po 1.

 Sestava: Votava; Kába (Brzák),Petrášek Jiří (Šuba), Šperl (Pešťák); Vošalík (Kubík), Koláček, Kolařík, Bachroň; Bala a Mareš (Rejšek).

Za domácí: Míka a Hami T.