Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Blatná 4 : 0 (2 : 0)

25. Květen 2014 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 24.5. jsme přivítali mužstvo z Blatné. Dlouho jsme s nimi nehráli. Věděli jsme, že jsou výborní v poli a že to bude fotbal. Nás bylo 12 a jich cca 16. Nás však přišli podpořit bratři Benešové a na testování dorazil David Backham (Červinka). Zápas opět řídil mezinárodní rozhodčí FIFA pan Veverka. Na čarách mu asistoval Míra Čech a jeden z hostujících.

Zahájili jsme za mírného deště. Vědomi si síly soupeře. Opět proti nám stály stožáry. My však hráli pozemi a jednoduše. Útoky se střídaly na obou stranách. Záhy Honza ukončil útok hostů. Nahrál vpravo na Miloše. Jemná náhra Láďovi do běhu. Ten centruje na zadní roh vápna na Beniho. Hlavička. Tyč. Síť. První gól na pár doteků. Vedeme 1:0. Hrálo se stále ” Já na bráchu …. “. Robert nás v bráně několikrát podržel. Obávaného útočníka (Miloš byl na zápase Blatná – Mirovice) pacifikoval Kevin. Časem jsme získávali převahu. Kevin šel po pravé. Dal to Hozmičovi. Náhra na vápno Bakymu. Volej. Kulaté čudo se houpe v síti. Vedeme 2:0.

Druhou půli začali hosté náporem. Beni se v bráně překonával. Chytil několik tutovek. Obranu výborně řídil Kolda. Nedáš ? Dostaneš! Toto staré fotbalové pravidlo se opět potvrdilo. Přišla totiž zase akce na pár dotyků. Míč šel bez zásahu hostů po ose: golman – Kevin – Hozmič – Láďa. Centr z běhu na vápno. Baky z voleje nedal brankáři šanci. Vedeme 3:0 a hosté odcházejí psychicky. Nám se hra dařila. Bavili jsme se fotbalem. Závar před brankou hostů. Už jsme se vraceli s nepořízenou, když Hozmič vystihl rozehrávku. Zmocnil se meruny. Zvedl hlavu. Branař na vápnu. Lob ! Všichni jsme sledovali trajektorii balónu. Zapadá přesně pod břevno. Vedeme 4:0. Závěr mače byl nervózní. Hosté ne a ne dát aspoň čestnýho. A že se snažili. Těch rohů co kopali. Obrana odolala. Samo, že díky skvělému golmanovi. Hosté z něho byli nešťastní. Přibývalo faulů. Hosté dokonce kritizovali výroky sudího! Pifku dostali na našeho zametače Koldu. Ten jejich útočníky zastavoval všemi způsoby. Vždyť byl poslední. Jenže se po každém zákroku usmíval. Po jednom z jeho faulů před našim vápnem to vypuklo. Faulovaný hráč v leže kopem oplácí ! Kolda s úsměvem od něho odchází. K němu však přichází hostující “13-tka”. S rudýma očima mu dává českého lepáka !!! Naštěstí sám odchází ze hřiště a tím nedává domácím šanci na odvetu. V poslední minutě přišel faul (hostující útočník po vniku do vápna s Koldou na zádech – zařval a spad). Jasná penalta. Nikdo neprotestoval. Všichni jsme s úsměvem hodnotili, že mu to vyšlo. Sám postižený jde kopat. Umístěná, spíše technická střela. Beni v poho vyráží. Dnes hostům nebylo souzeno dát branku. V pohodě a bez vášní se se soupeři loučíme. Vhráli jsme 4:0.

Kvalitní a až na ten zkrat férové utkání. Přihlížející Vlastík hodnotil, že se na to dalo dívat. Zápas byl výjmčný i tím, že Láďa nebyl ani jednou v ofsidu!

 Branky – Beneš Jan, Bala 2x, Hozman

 Sestava: Beneš Robert; Míka Jan, Bachroň Jiří, Kolařík Petr, Šuba Jaroslav (Pešťák Václav ); Brzák Miloš, Balla Petr, Hozman Jaroslav, Červinka David ; Šumpík Ladislav a Beneš Jan.

Příště přivítáme SG Kasejovice – sobota 31.5. od 13:00.