Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Horažďovice 7 : 2 ( 4 : 0 )

6. Duben 2014 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 5.4. se hrál Jardy Šubů 700-stý zápas v dresu TJ Žichovice. Krásné fotbalové počasí. Mezinárodní sudí Veverka. Tři hráči na střídání. Štěpán v bráně. Tradičně silný soupeř. Co víc jsme si mohli přát?

Hned z kraje zápasu jsme zjistili, že se nám hra daří. Ze všech hráčů byla cítit chuť do hry. Do sestavy přibyl Kamínek a předvedl se znamenitě. Pak přišel trestňák za velkým vápnem. Baky posílá míč před brankáře. Kamínek střílí. Brankář vyráží. Láďa doráží do prázdné. Vedeme 1:0. To nás povzbudilo a fakt se dařilo. Střídali jsme v krátkých intervalech a nedocházelo k chaosu. Láďa šel střídat a nahradil ho Miloš. Ani jeden útok, ani jedna nahrávka a přesto střídal zpět Láďu s úsměvem a větou: „ Takhle se hraje v útoku. „ Hozmič byl totiž rychlejší Miloše a zatáhl balón po pravé. Nadejchaným centrem posadil míč na hlavu Bakyho. To kulaté čudo skončilo pod víkem. Vedeme 2:0. Jen několik minutek poté hostující obrana vykopávala tak, že míč přistál Bakymu, stojícímu na vápně, u nohou. Ten nezaváhal a krásně umístil merunu k tyči. Vedeme 3:0. Hráli jsme v pohodě. Štěpán se v bráně skoro nudil. Do konce poločasu jsme hráli „ Já na bráchu. Brácha na mně. Lidi řvali, Už tam visel.“ Kolařík vyslal Kamínka. Ten to zatáhl k bráně. Brankář na něho vyběhl a tak umožnil náhru na Láďu. Ten umístil míč k levé tyči. Vedeme 4:0. Skóre 1. půle mohl upravit i Václav. Jenže při závaru před bránou, kdy se k němu odrazil míč a on stál sám ve třímetrové prázdnotě, zaváhal. Překvapen situací dumal co udělat. Obránci se k němu blížili a on zvolil technickou střelu k tyči. Brankář tu čudlu v poho chytil. To Honza, hrající posledního, nedovolil skórovat hostujícímu Frantovi, který se uvolňoval ve vápnu a v pádu usměrnil míč k bližší tyči. Honza skluzem odvrátil jasný gól, ale jen za cenu odřeného stehna. Takže se do konce poločasu skóre nezměnilo

Druhou půli jsme začali dobře. Kolařík poslal míč mezi obránci do prostoru. Kuba si tam nabíhal. Petr stále vyhodnocoval svůj pas. Končil slovy: „ To je na h… „ To asi slyšeli i obránci, protože se zdálo, že polevili v úsilí dohnat míč. Zato Kuba nepolevil. Upaloval od půlky jak čita za antilopou. S merglí u nohy, s očima na osamoceném brankáři, umístil míč parádně k levé tyči. Vedeme 5:0. Zanedlouho Baky nahrával před bránu. Všichni, včetně brankáře a Bakyho, se udiveně dívali, jak balón zapadá do šibenice u přední tyče. Vedeme 6:0. Pak jsme polevili. Z jasné převahy jsme dopustili, aby se soupeř dostal do hry. Štěpán měl čím dál víc práce. Jarda měl úkol oslavit jubilejní mač gólem a Kamínek šel do obrany. Odkopával míč, ale byla z toho super náhra na nohy soupeřovic centra. Sníženo na 6:1. Útoky se střídaly na obou stranách. Hozmič střílí – břevno. Míč se odráží ke Kamínkovi – tyč. Ne vše se vždy podaří. Láďa zpracoval dlouhý pas hrudí. Nahrávka Bakymu. Rychlá klička. Prudká střela. Vedeme 7:1. Soupeř přebíral iniciativu. Nechali jsme se zatlačit na vlastní polovinu. Jen jsme se bránili. Dařilo se jen Kolaříkovi, který dal protihráčům 4x housle. Láďa v zimě trénoval na baráku. Je strašně rychlý, takže těch osm ofsidů je minimum. Těsně před koncem došlo na dlouhé obléhání naší branky. Soupeř kopal čtyři rohy za sebou. Všechny jsme odvrátili i díky Štěpánovi, který třikrát zázračně zabránil míči v cestě do saka. I poslední roh jsme odkopli. Jenže balón se vrátil zpět za obránce. Tam stáli jen dva hostující útočníci. Výhodu využili. Reklamovali jsme ofside, ale postranní – Mariášník prý zrovna mrknul a tak nic neviděl. Vyhráváme 7:2.

Sestava: Doubek; Kába (Brzák), Kolařík, Míka, Makrlík (Pešťák); Hozman , Šuba (Hlobík), Kubík , Bala; Šumpík a Kůs Václav alias Kamínek.

 Další zápas SG Žichovice- SG Nezamyslice: Sobota 12.4.2014 od 15:00 hodin.