Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Nalžovksé Hory 2 : 5 ( 2 : 1 )

27. Duben 2014 | Publikoval | V rubice Aktuality, Stará garda

V sobotu 26.4. jsme byli vyškoleni hrou. Na trávník, za bezvadného fotbalového počasí, nastoupila osvědčená sestava. Hosté byli z valné části neznámí. Měli jsme se dozvědět proč! Zápas řídil Veverka. Na lajnách mu asistovali Eigner a Čech.

Začali jsme ve velkém stylu. Kdyby to bylo po pěti minutách 3:0, tak by se nikdo nedivil. Loženky jsme nevyužili. Dle pravidla „ Nedáš – dostaneš „ přišel trest. Zametač Kevin sbíral dlouhý nákop. Zvedl nohu, píchnutí ve stehnu, míč míjí. Protihráč šel sám na Honzu. Prohráváme 0:1. Soupeř hrál skvěle kombinačně. Nám změny v postech, pro zranění Kevina, nesedly. Přesto Láďa přijal od Bakyho náhru. Parádně našel Filipa. Ten mazácky, za volání obránců „ ofside „, zavěsil. Vyrovnáno 1:1. Troch nervózní soupeř hodnotil kriticky sudího a ten ho utřel: „ Já Ti do toho nekecám, tak mi do toho taky nekecej !“ Balón putoval kolem středového kruhu sem a tam. Pár zákroků do těla. Soupeř reklamuje faul a přestal hrát. Věnoval se kecům. Sudí nepískal. Tak Miloš nelenil a poslal vzduchem merunu za obranu. Hbitý Filip se jej na půlce zmocnil a pelášil ku bráně. Nedal branaři šanci. Vedeme 2:1.

Druhou půli jsme zahájili tak, že to zasloužilo pár facek. Místo pohody a zvýšené snahy jsme vršili chybu za chybou. Hosté kopou trestňák. Hráči jsou na velkým vápnu. To kulaté čudo míří k tyči. Honza, skvělý polař, nepadá, ale míč chce odkopnout . Ten končí na tyči a odráží se na malé vápno. Naše obrana hledí ku soupeřovic bráně. Jejich útočník sám samotinký před prázdnou brankou. Vyrovnáno 2:2. Podávali jsme výkon, jako kdybychom byli ještě unavení z oslavy posledního vítězství. Záhy mičuda míří k našemu vápnu. Zametač Kolda v klidu zpracovává. Tu kouli míjí. Útočník jde sám na Honzu. Prohráváme 2:3. Tyto rychlé dva góly jsme již nerozdýchali. Nadále jsme se nedokázali prosadit. Hostující záloha nás suverénně přehrávala. Soupeř útočí. Míč jim bereme a Kolda si nahrává s Honzou. Ten mu balón nevrací, ale dělá útočníkovi kličku. Tam je druhej. Ve snaze rukama zachytit odražený míč provedl Honza „kontrolu“ výbavičky protihráče. Sudí tvrdil, že se to nedělá. Že je to faul a píská penaltu. Prohráváme 2:4. Konečně dorazil Kuba. Jeho příchodem se naše hra zlepšila. Celkově se hra vyrovnala. Útoky se přelévaly od brány k bráně. Náhle jsou hosté před našim vápnem. Místo kombinace volí jeden z nich střelu. Sedla mu. Síť se vlní. Prohráváme 2:5. Tak skončil mač.

Zápas vystihuje slogan „ Nebe a dudy“. Prošli jsme si školením, jak v klidu s přehledem kombinovat a vyčkat na vhodnou příležitost ohrozit bránu. No a tuto šanci využít. Prokázala se stará pravda, že bez opravdového brankáře se nedá hrát. Minule to Honzovi vyšlo. Teď ho prověřil skvělý soupeř. Veverka mu při odchodu do kabin řekl: „ V bráně si platný jak zuby v pr…“. Tak jsme přišli o posledního, kdo se mohl postavit do branky.

Vedoucí a kapitán SG Žichovice, Šuba Jaroslav, vyhlašuje výběrové řízení na brankáře Staré gardy. Zájemci se mohou hlásit u kapitána nebo na těchto webových stránkách jako komentář k tomuto článku.

 Sestava: Míka; Kába , Kolařík, Bachroň, Šuba (Pešťák); Hozman , Makrlík, (Kubík) , Bala, Filip Pavlík; Šumpík a Brzák (Hlobík)

 Na další zápas zajíždíme do Střelských Hoštic! A to v sobotu 10.5.2014 od 15:00 hodin.