Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Nezamyslice 3 : 1 ( 1 : 1 )

13. Duben 2014 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 12.4. jsme přivítali borce z Nezamyslic. Mezi nimi byli Jedla, Šéďa a Guli, kteří hrávali za nás. Bylo jich jen deset a nás čtrnáct. To ovlivnilo hru, bo jsme měli v hlavách, že to máme usnadněný. Zápas opět řídil FIFA rozhodčí Veverka. Na lajně mu za nás asistoval Mariášník.

Hosté začali zakřiknutě. Záhy však zjistili, že si nedokážeme pořádně nahrát a při zpracování nám to odskakuje. Naše hra byla jeden velký chaos. Tož se osmělili a balón putoval od jednoho vápna k druhému. Přišla chyba na levé záloze. Míč jsme soupeři nesebrali. Útočník to zatáhl po lajně až k lajně. Honza jej sice křižoval, ale on na dlouhou nohu a v pádu přeci jen trefil merunu. Ta přelobovala Rudu a záhadně skončila u zadní tyče v síti. Prohráváme 0:1. Hned z protiútoku po rozehrání z půlky jsme si oddechli. Láďa na vápně nahrává vlevo na Kubu. Do náhry, ze stejného směru jako byl veden útok, skočí hostující Jedla. Míč trefuje bodlem. Parádní jesle. Výstavní vlastňák. Guli kouká jak puk. My Daliborovi děkujeme. Oni asi ne. Vyrovnáno na 1:1. Pak to byla z naší strany čudlaná. Za zmínku stojí: Venca zpracovává Guliho výkop. Pohotová a cílená klička soupeřovi. Rychlý krok vpřed. Náhra levačkou přímo na spoluhráče a´la Horvát. Nebo: Péťa Kolařík zpracoval míč. Přehazoval před ním stojícího obránce. Přehodil sám sebe. Hosté jdou do protiútoku. Bonbónek: Baky na vápně. Hlava dolu. Technická, bo Guli nechal 2/3 brány volné. Jarda zvedá ruce, protože to musí být jasný gól. Stojící Guli má míč v náručí! Baky nám po zápase vysvětlil, že chtěl brankáře obstřelit ( nejednou za mač ), ale že to nešlo, bo míč byl moc tvrdý. Přitom ho právě on za odporu spoluhráčů dofukoval. No, tak takhle nějak jsme dohráli poločas.

Druhou půli jsme zahájili snahou se herně zlepšit. Zůstalo jen u řečí. Na hře to vidět nebylo. Soupeř hrál již jen v devíti. My tím pádem měli v hlavách, že je to „jasný“. Hosté útočili a nejednou se mohli dostat do vedení. Ruda vše likvidoval. Dokonce i samostatný únik. Také jim ( mimo útočníků ) začínali docházet síly a to mělo vliv i na přesnost přihrávek a zakončení. Našich šancí a přečíslení přibývalo. To zakončení – bodlo, čudla záklon nebo přímo na brankaře. Až po statickém obléhání vápna udělal Kamínek, po Bakyho náhře, rychlou kliku na rohu vápna. Rychlý krok za obránce. Střela na vzdálenou tyč. Odraz po lajně za Guliho zádama. Míč končí u bližší tyče v síti. Vedeme 2:1. Místo uklidnění jsme kazili finální přihrávky a mezi útokem a obranou často zela třiceti metrová mezera. Stačila by jedna chyba a bylo by srovnáno. Ale zvládli jsme to. Naše koncovka byla stále žalostná. Někteří hosté nevydrželi psychicky a pouštěli se do rozhodčího. U nás si zase dva hodně nahlas vyčítali, kdo z nich to zku… V poslední minutě hosté kopali roh. Míč je odkopnut. Dochází k přečíslení. Střídající skepticky: „ Hele 5 na 2. Tak jak to dopadne ?“ Kolařík vlevo na vápně dělá kliku. Náhra Bakymu na střed. Umístěná. Vyhráváme 3:1.

Přihlížející Vlastík suše konstatoval, že se na to nedalo dívat. Při odchodu do kabiny Veverka poudá: „Kluci, proč mi přiděláváte starosti ?“

Sestava:   Němec; Kába , Kolařík, Míka, Šuba (Brzák); Hozman , Bachroň (Hlobík),

                   Kubík , Bala (Pešťák); Šumpík a Kůs

 Další zápas SG Žichovice- SG Sedlice: Sobota 19.4.2014 od 14:00 hodin.