Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Sedlice 2 : 1 ( 1 : 0 )

20. Duben 2014 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 19.4. jsme v rámci Velikonoc přivítali silného soupeře. Sešlo se nás třináct. Všichni jsme hleděli na urostlé chasníky, kteří již při rozcvičování budili respekt. Nám nepřijel brankář a tak šel chytat Honza. Posledního hrál Kevin a předstopera Kolda. Mač opět řídil mezinárodní rozhodčí Veverka.

Začalo se pomaleji. Žádný hr, žádný plašení. Kolda si stačil při přijímání přihrávky zavázat kopačku. Miloš dokonce udělal dvě kliky na útočné půlce. Obě mužstva chtěla hrát fotbal a ne odkopávanou. Dařilo se to. Čekali jsme, že budeme odolávat jen tak-tak. Po prvních zahozených šancí soupeře a střelách mimo naší bránu, jsme se uklidnili. Obranu perfektně řídil Kevin. Koldovi se na novém fleku dařilo víc jak v záloze. Rozdával parádní míče skoro jak Panenka. Ty pak záloha podržela a kombinačně překonávala prostor po vápno. Jejich brankář zlikvidoval tvrdou a umístěnou střelu parádní robinsonádou. Našich šancí přibývalo. Kuba vyzval uličkou k běhu Bakyho. Ten poslal merunu k zadní tyči. Ta se od tyče odráží do sítě. Vedeme 1:0. Do konce poločasu obě družstva předváděla pěkný fotbal. Honza chytal v klidu. Dovolil si i kliku na malým vápnu. On úsměv a my infarkt. Ještě že sudí odpískal poločas.

Druhou půli jsme zahájili ve stejném duchu, jak jsme končili první. Měli jsme víc ze hry. Hosté se snažili znepříjemňovat nám rozehrávání. Honza provádí výkop. Rozhodl se pro Hozmiče odcházejícímu z vápna. Ten byl však otočen zády a tak míč neviděl. Zato útočník byl otočen správně a viděl. V poho se zmocnil kulatého čuda a nedal Honzovi šanci. Ten po zápese prohlásil, že to udělal naschvál, bo nechtěl být nejlepší brankář „jara“. Vyrovnáno 1:1. Tím se hosté dostali na koně. Trochu nás zatlačili. Honza předvedl pár opravdu brankářských zákroků. Hra se poněkud přiostřila. Dokonce na Koldu bylo víc faulů, než sám stihl provést. Po jednom takovém zákeřném jsme viděli, jak vidí rudě a už se rozbíhal za protihráčem. Náhle se zastavil a koukal normálně. Zvládl to. Časem jsme opět měli více ze hry. Zametač Kevin ( tak se osvědčil, že už mu ten post zůstane ) zachoval klid v situaci sám proti dvěma a mičudu jim uzmul. S přehledem nahrál Koldovi. Ten to trochu potáh a suprově našel Bakyho. Ten z očí do očí brankářovi zachoval klid a poslal míč okolo něj do středu brány. Vedeme 2:1. Pokračovalo se dál v oboustraně kombinační hře. Před koncem došlo ještě k několika „blikancům“ především u hostující 14-tky. Ty však neohrozili pohodový průběh zápasu. FIFA rozhodčí parádně poučil soupeře řvoucího: „Šlapáák“ řka: „Šlapák je až Ti vyletí sopel z nosu“. Zdárně jsme dohráli i druhý poločas. Vyhráváme 2:1.

Prokázala se stará pravda, že výkon stoupá s kvalitou soupeře. Takhle spokojeni se hrou jsme dlouho nebyli. Štěpánovi uložil Jarda pokutu. Zda ji bude platit se neví, bo prý tím nechal Honzu vyniknout.

Sestava: Míka; Kába , Kolařík, Bachroň, Šuba (Brzák); Hozman , Makrlík, Kubík ,   Bala (Pešťák); Šumpík a Hlobík

 Další zápas SG Žichovice- SG Nalžovské Hory: Sobota 26.4.2014 od 15:00 hodin.