Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG ŽICHOVICE – SG ŠVIHOV 4 : 1 ( 2:0 )

12. Říjen 2014 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 11.10., za pro fotbal krásného babíletního počasí byl turnaj SG O putovní pohár starosty Žichovic. Vše bylo připraveno. Avšak SG ze Střelských Hoštic bohužel opět nedorazila. Tak se hrálo jen jediné utkání a to se SG Švihov. Zápas řídil mezinárodní rozhodčí Vaverka a na lajně mu asistoval nestor Míra Čech.Pod vědomím, že můžeme být nejhůře druzí, jsme začali hrát do nohy. Na mokrém trávníku to několika jedincům – mně – dělalo velké problémy. Ostatní zpracovávali balóny i v běhu. Tradičně silný soupeř nás sice nijak nepřekvapil, ale jeho záloha sváděla tuhý boj s naší. Hlavně naši střední – Libor a Petr, podporovaní Hamim, přispěli k převážení misky vah na naši stranu. Obraně pomohl defenzivní záložník Hary. V 15´ Petr našel ve vápně volného Bakyho. Ten z očí do očí obstřeloval brankáře tak přesně, že mu nasadil housle. Vedeme 1:0. Tento gól nás uklidnil. I dle výroků rozhodčích se hrál oboustranně kombinační fotbal, na který se dalo koukat. Útok střídal útok. Naše akce typu „já na bráchu, brácha ne mě“ oceňovaly i prázdné tribuny. Baky dokazoval, že on je „koncák“. Nastřelil tyč a pak několikrát rozchytával brankáře od čudly až po umístěnku. Většina našich útoků však končila na nepřesné přihrávce. Hosté se zase seznamovali s uměním našeho golmana Dina. Bojovník Petr ve 37´ vybojoval míč na naší půlce s nasazením zdraví. Byl faulován. Kulaťoun míří k soupeřovic bráně. Golman vybíhá, ale o míč ho obírá dotírající Hami a přiťukává sprintujícímu Bakymu. Ten prázdnou bránu neminul. Vedeme 2:0. Tak skončil i poločas.

Do druhé půlky nastupujeme sebevědomě, ale i dost utahaně, bo máme v nohách středeční zápas se Solodoorem a dnes se hraje na plných 45´. Obě mužstva měla po třech náhradnících. Naše bohorovnost způsobila, že soupeř přebíral otěže zápasu do svých rukou. V útoku jsme propadávali a soupeř se přes volný střed hřiště dostával jednoduše k obraně. Ta vzdorovala někdy i se štěstím. To, když hostující útočník z malého vápna téměř zlomil rohový praporek. Nebo když Dino jen tak – tak vytlačil kulaté čudo nad břevno. Gól byl na spadnutí. A spadnul. Stále běhavá hostující „15“ využila naší ztráty míče na pravé straně a následného přečíslení 3 na 2. Sám před Dinem mu nedal šanci. Ještě, že takovéto góly nás vybudí a některé i probudí. Již v 70´ Petr vyslal do běhu Bakyho. Ten tentokrát opravdu bravůrně brankáře obstřelil. Míč rozvlnil síť těsně u tyčky. Zvyšujeme na 3:1. To soky srazilo. Od té doby jsme mohli baletit a opravdu se hrou bavit. Někdy jsme si i zavařili. Dan blíž k našemu vápnu hází zprava aut. Vybírá si stopera Honzu. Ten však kouká vlevo na něco. Po výkřiku „Honzo“ reaguje a situaci zvládá. Pár nás mělo málem infarkt. Výhodou bylo, že se zbytečně nefaulovalo. Každý chtěl hrát a k tomu potřebuje míč a ne soupeře. Tak jsme se všichni starali jen o merunu. V 82´ před půlkou operující Libor poslal míč do prostoru. Tím vybídl Hozmiče k tahu na bránu. Golman vybíhá, ale míč jej míjí a končí v síti. Vedeme 4:1 a soupeře dorážíme. Vyhráváme a tím se z putovního poháru stává stacionární. Je náš !

Po podání rukou následuje soutěž celých mužstev v proměňování pokutových kopů. Jako poslední se představili brankáři. Nedá se tomu ani věřit, ale po počátečních našich zaváháních, to skončilo opravdu neplánovaně nerozhodně. Z každého týmu neproměnilo penaltu 6 borců. Celé klání bylo zakončeno střelami do břevna. Opět to zkoušeli všichni. Tuto technickou disciplínu vyhráváme 1:0.

Poháry a i ceny od Bernarda byly rozdány. Oba dnešní soupeři pospolu poobědvali jelení gulášek vařený Mariášníkem. Při hodnocení zápasu padaly samé superlativy – pohodový, férový a přitom kvalitní. Nám došlo, že celou dobu tu musel být s námi duch stonajícího Ládi, bo Baky stále něco řval a byl v ofsidu. Nějaké to pivčo se vypilo až nám opět vyhládlo. Tak jsme spořádali i několik kilíček slaniny od Libora. Rozcházíme se zdraví a spokojení. Tak má vypadat zápas starých gard !

 Sestava: Ritter Martin; Kába Petr, Šuba Jaroslaví, Míka Jan, Brzák Miloš (Pešťák Václav); Šperl Dan, Koláček Libor, Kolařík Petr, Hami Tomáš (Kubík Zdeněk); Balla Petr a Hozman Jaroslav ( Harenčák – Hary).

 Příště se představíme opět doma v utkání proti SG Horažďovice – S0 25.10. od 15:00. Sraz na hřišti v 14:30. potom následuje dokopná.