Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

S.G. Žichovice – S.G. Žihobce 1 : 2 (0 : 1)

21. Říjen 2015 | Publikoval | V rubice Stará garda

branka : Lukáš Červený

Rozhodčí – Veverka

Sestava : Bala; Brzák, Bachroň, Kolařík, Šperl; Červený, Votava, Trejbal,Kubík; Míka a Šumpík; Hlobík, Krejčí, Pešťák.

Sestava široká, pažit pomalý a nálada výborná. To byl náš vklad do hry. Vše nasvědčovalo tomu, že si dnes „ zakopeme „. Taky tomu tak bylo. Obranu řídil Kevin. Hru dělali Péťa s Majkem. Záloha byla kombinační a rychlá. Po brankářské pauze byl útočně naladěn Honza. Soupeř, nám zatím neznámý, hrál obdobný kombinační fotbal. První šance jsme opět neproměnili. Vše pod heslem: „Pod neustálým tlakem jsme soupeře drtili a z půlky dostali gól.“ Z čista jasna hráč hostů mezi půlkou a vápnem. Padáček. Baky couvá s rukama nad hlavou. Mičuda se od spodku břevna odráží na Bakyho záda. Síť se sice nevlní, ale i tak prohráváme 0:1. Trochu dost nás to zaskočilo a dobře kombinující hosté získávali na vrh. Baky nejméně 3x podržel tým, bo vychytal útočníky i z očí do očí. Oba týmy předváděly pohledný fotbal. Hra nás bavila, ale vytvořené šance jsme nedali. Proto v poločase prohráváme 0:1.

Druhý poločas jsme zahájili baletem. Pár minutek od hvizdu přišla krásná rychlá kombinace středu a levé strany. Prostě já na bráchu, brácha na mně ……. Před vápnem se Lukáš odhodlal a vzal to na sebe. Pumelice. Brankář nemá šanci. Kulatý nesmysl zapadá pod břevno a rozvlňuje síť. Vyrovnáno 1:1. Obraz hry byl stejný jako v první půli. Oboustranně se hrál fotbal. Jen se trochu přitvrdilo a zvyšovala se nervozita. Dvacet minut před koncem Baky odchází (ne navěky) a do brány jde Honza. V době našeho tlaku hosté kombinují před naším vápnem. Miloš jde na polovysokou náhru podél vápna jak beran. Sklopená hlava nenahradí nataženou nohu. Soupeř se zmocňuje míče. Miloš, za doznívajícího smíchu, špičkou značkové Nikke kopačky balón vypichuje. Kevin odkopává. Jenže k mergli příhá další z hostů. Přízemní střela z poza klubka hráčů. Honza míč vidí pozdě. Skáče. Má ho? Míč ne! Ta koule se odráží snad od krtka a Honzu přeskakuje. Prohráváme 1:2. Ve snaze alespoň vyrovnat otevíráme hru. Zkušený soupeř toho využívá. Honza 2x v bulva v bulvu proti hostujícímu Honzovi na pravém křídle. Vždy náš Honza zvítězil a nájezdníka vychytal. Také vždy hostujícího Honzu marně dobíhal náš nejmladší, Miloš. Ten také byl u samostatného náběhu hostující 14-tky. Honza se jen stěží soustředil, bo slyšel dýchavičný hlas obránce: „Kur.., ten je rychlej“. Přesto bravurně šanci zlikvidoval. Snad přehršel snahy. Snad fotbalový bůžek. Prostě něco nám přes kvalitu a snahu nedovolilo ani vyrovnat. Prohráváme 1:2.

Po zápase to hodnotíme – pěkná hra. Bez gólů se nevyhrává. Byli dobří.Něco pivča vypijeme. Menu na dokopnou připravíme. Jako třešnička na dortu k našim slechům došla věta z ochozu odcházejícího dědy: „ Ty vole. To byl fotbal jako bejk“.

 Příští zápas : S.G. Žichovice – S.G. Horažďovicev sobotu dne 31. 10. 2015 od 14:00 hodin na domácím hřišti. Následuje dokopná.

 Zápas v Lubech dne 23.10. je pro velkou marodku zrušen !!!