Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Nezamyslice 1 : 3 ( 0 : 2)

30. Duben 2015 | Publikoval | V rubice Stará garda

Slavnostní utkání pořádané k jubileu Petra Káby se nám nevydařilo.  Soupeř nás předčil pohybem, efektivitou při proměňování šancí. Tentokrát přijel do Žichovic s velmi dobrou sestavou a hlavně výborný Josef Burda dělal naší obraně, hlavně v prvním poločasu nemalé problémy.

V úvodu měl soupeř mírnou převahu. V 15 minutě udělal Jarda na kraji obrany chybu, nechal se obehrát Pepu Hanzlíkem, který poslal přesnou přihrávku mezi naše stopéry. Jirka jako poslední zahrál nevydařený ofsajd systém,  praporek našeho pomezního zůstal nezvednutý, Buda proměňuje, prohráváme 0 :1. Soupeř byl i nadále nebezpečný. Postupně se hra vyrovnávala a z tohoto našeho mírného zlepšení měl Jan Mika v 24 minutě největší šanci našeho mužstva v první půli. V tváří v tvář hostujícímu gólmanovi netrefil branku. Hned z protiútoku zahrozili hosté, Pepa Burda obešel tři naše hráče a  bezmocný Otava neměl šanci, prohráváme 0 : 2. Poté se mohlo skóre měnit na obou stranách, žádný ze střelců branku nevsítil. Naše největší střelecké pozice neproměnil Kába, Míka a Bala. Špatný poločas jsme zaslouženě prohráli. Ke všemu se zranil Jirka Bachroň.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s úkolem zápas otočit, herně jsme se zlepšili a soupeře jsme k větším šancím nepouštěli. Ve 14 minutě to přišlo, oslavenec Petr Kába byl faulován ve vápně hostů a kopal se první pokutový kop. Na penaltu šel oslavenec Petr, bohužel branku netrefil. O tři minuty později postupoval sám na branku hostů Láďa, zase nic. Ve snaze otočit výsledek šel do branky oslavenec Petr a útočnou sílu posílil Michal Otava. Hra se opět zlepšila, znovu měl příležitost Láďa, opět nedal. Soupeř zahrozil rychlým protiútokem a ve 26 minutě bylo 0:3. Petr  vyběhl z branky a při nákopu trefil hostujícího útočníka Vojtu Kubovce tak nešťastně, že míč skončil v naší brance. Petr nechtěl dál chytat a do branky se postavil Jarda. Naše mužstvo se nevzdávalo a chtělo vsítit alespoň čestnou branku. Mělo i šance. Opětovný faul ve vápně a druhý pokutový kop šel kopat Láďa. Jeho nepovedenou střelu Guli, gólman hostů vyrazil a dorážka Ládi byla ještě horší než vlastní pokutový kop. V závěru utkání jsme měli velkou převahu, Baki nedal z malého vápna a tak jediný světlý moment se udál v 33 minutě. Láďa s přehledem proměnil svou šanci a zmírnil naši prohru na konečných 1 : 3.

Po zápase jsme první jarní prohru zapili dobrých pivem a domácí slivovičkou od rozhodčího Honzy Veverky. Pochutnali si na dobrém guláši a občerstvení od oslavence Petra. Těšíme se na další zápas, snad nás potěší více.

branka Šumpík

Sestava :   Otava Michal, Bachroň Jiří, Kába Petr, Šuba Jaroslav, Herák Miroslav, Šuba David, Kubík Zdeněk, Bala Petr,  Rejšek Josef,  Mika Jan, Šumpík Ladislav, Pešťák Václav, Kareš Petr, Král Josef

Příští zápas :   Pátek 15. května od 18:00 hodin   v Lubech, dále 23. května od 15:00 hodin doma Sedlice.