Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Slavoj Stod 5:1 (5:1)

6. Duben 2015 | Publikoval | V rubice Aktuality

Pod dohledem německých sudí jsme Stodu oplatili podzimní porážku. K výhře nám stačil dobrý výkon v prvním poločase.

Stejně jako v každém z dosavadních jarních zápasů jsme inkasovali jako první. Hned v první minutě nešťastně tečoval míč Šimáček, hosté šli do vedení a Rojík tak mohl zapomenout na nulu i nové rukavice (teda ne úplně nové, ale rozhodně cenné). Odpověď však přišla vzápětí. Butnaru poslal míč před branku, kde se nejlépe zorientoval Pavel Bálek a ve druhé minutě tak svítilo na žichovickém jumbotronu skóre 1:1. Padesátý čtvrtý příchozí divák tomu nemohl uvěřit a zamířil rovnou na panáka, jestli se mu to nezdá. Nezdálo, a to první poločas ještě zdaleka nekončil. V desáté minutě stáhl hostující obránce rychlonohého (a tentokrát i vyspalého) Haranta a kopala se penalta. Jediný hostující hráč ovládající němčinu hrál v té době ve stodském útoku, a tak kupodivu nikdo neprotestoval. Pavel Bálek proměnil penaltu a vědom si toho, že pro tým již vykonal dost, se zranil a nahradil ho ten, co má ty lepší druhý poločasy a stále stojí vzpřímeně (pro neználky Marek Špírek, ID 92111590, toho času bydlištěm v Sušici, neformálně největší talent z žichovických kmenových hráčů, samozřejmě pokerových). I díky tomuto střídání se Butnaru mohl posunout do útoku a tam řádit. Podílel se na všech gólech a předvedl jeden z nejlepších výkonů v našem dresu. Po slalomu z půlky hřiště zvýšil na 3:1, z malého vápna doklepl na 4:1 a pak přesně přihrál Harantovi na poslední gól nedělního odpoledne. Přistihl jsem se, že při pohledu na Iona se mi mimoděk obdivem otvírají ústa a ruce chtějí samy od sebe tleskat (a to se ani neptejte, co dělal s rukama při jeho gólech třeba Ondra Musil…).

V poločase jsme se poplácali po ramenou a po přestávce předvedli tradiční holomajznu. V té obzvláště vynikal hráč s číslem, kterého se děti ve škole nejvíc bojí. Za přihrávky přímo na nohu soupeře opravdu nemohl terén. Někteří diváci (převážně z jižních Čech) chvílemi nevěděli, jestli se mají smát, nebo brečet, a tak se jim nemůžeme divit, že si občas ulevili pěkně od plic (“Vy si jednou můžete zahrát fotbal, a přitom se tam ploužíte jako lemry!”, pana XY z Volenic omlouvá, že neviděl náš tvrdý páteční trénink, po kterém byla většina týmu unavena ještě v neděli odpoledne). Stodský trenér na druhý poločas postavil do obrany útočníky a naopak. Výsledkem bylo, že šli hosté třikrát sami na brankáře (ani jednou netrefili branku) a my jsme na náhradního brankáře hostů v podstatě nevystřelili (ze slušnosti). Každopádně vítězství se počítá stejně jako další geniální trenérský tah pana Krejčího (druhým nejlepším hráčem Žichovic byl již tradičně pravý bek, jen tentokrát v podání Roberta Beneše, gratulace míří oběma směry).

Sestava: J.Rojík – R.Beneš (80. A.Štěpán), J.Šimáček, M.Šinál, J.Frýzek – T.Harant, J.Bálek, R.Šiška, O.Musil, I.Butnaru – P.Bálek (15. M.Špírek)

Branky: P.Bálek 2, Butnaru 2, Harant

Zápis je s jedním komentářem