Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Sedlice – SG Žichovice 3: 1( 1:0 )

31. Říjen 2016 | Publikoval | V rubice Stará garda

Na pěkném trávníku, za chladného, ale slunečného počasí jsme chtěli sehrát vyrovnaný zápas. To bychom však nesměli přijet jen v deseti ! Hrát na takovém letišti v tolika borcích a to ještě na krajích zálohy hráli dva nejpomalejší, je hazard a neúcta k soupeři. Ještě že nás doplnil, snad nastálo, Roman Ptáček zvaný Fogl a domácí nám zapůjčili rychlého útočníka Martina.

První poločas jsme začali s chutí, ale i s vědomím, že nesmíme hru otevřít a nechat se tak uběhat. Mělo se hrát 2x 30´. Z pozice lajnového rozhodčího nás dirigoval Jarda Šuba. A měl co dělat, bo jsme se snažili hrát kombinačně, ale na tom letišti jsme pak měli mezi sebou čím dál víc daleko. Domácí záloha byla jasně lepší. Přes veškerou snahu jsme hráli jasně na obranu. Pak dlouho nic. Pak útok, kde dvěma tykadlům pomáhal Libor. Petr dostal defenzivní post. To mu nesedělo, bo se málo potkával s míčem. O to víc se za ním naběhal. Obranu tvrdili Pepa s Danem a rychlým Hamim. Největší záhul dostával Fogl. S fortelem chytal střely směřující na bránu. Padal pod nohy. Svými pak umně nahrával a rozehrával. Nejhezčí zákrok předvedl při likvidaci pumelice do vinglu. Odrazil se a jako Plánička předvedl diagonálu, my starší poudáme robinzonádu. Kulaťouna chytá v poho do rukavic. Naše útoky byly jalové, bo jsme nedokázali domácí přečíslit. Kábič se nepohodl s „vlkem“ a ten si mění post s Milošem. Přesto šance byly. My je však navyužili. Zato domácí. V nenahlášeném prodloužení. Ve 33´domácí hráč „8“ vydržel tlak bránícího Hamiho. Proběhl se skrz celé vápno a střelou do protisměru vyběhnuvšího Fogla, jenž si na míč šáhl špičkou kopačky, trefil přímo k zadní tyči. Končí poločas. Prohráváme 1:0.

Do druhé půle jsme šli s přesvědčením, že si zahrajeme a neuděláme ostudu. Přesto se začala projevovat výhoda domácích – mít hráče na střídání. V 7´ Milošovi utek útočník do vápna. Nahrává na pentli. Střela z voleje. Síť se vlní. Fogl kouká. Prohráváme 2:0. V 8´ to konečně vyšlo i nám. Martin, dle taktického plánu, zatáhl merunu po pravé straně až brankové lajně. Nahrávka na zadní tyč. Tam s urputností sobě vlastní nabíhá Láďa. Perfektně trefuje k tyči. Snižujeme na 2:1. Za pár minut se situace opakuje. Žel, Láďa za stejného místa netrefuje. Domácí nás tlačí, ale my odoláváme. Pomohl nám i vnější vingl brány, který odráží míč za branku po parádně rozehraném volném kopu z velkého vápna. Hráli jsme proti sluníčku. Jednu vyšší střelu Fogl vyráží ve stoje nataženou rukou. Kulatý nesmysl jej přelétává. Směřuje za lajnu. Všichni už vidíme gól. Roman však s klidem natahuje druhou ruku a merunu přehazuje tam, kde ji trefil poprvé. Tam ji chytá do náručí. V tom vzpomínáme na Vlastíka Eignerů, jenž nás takto bavil a přiváděl k infarktu často. Konec se blíží. Odoláváme zvýšeným důrazem a nasazením na hranici hrdinství. K úrazu přichází Kábič i Dan. V tom opět letí lehčí, ale vyšší míč. Fogl chytá , to si oslněn myslí, do koše. Míč mu vypadává a dopadá na desítce přímo před soupeře č. 10. Ten neváhá a lehkým obloukem vše překopává a usazuje mergli za lajnu. Prohráváme 3:1.

Zápas jak má být. Prohra, která tolik nebolí, bo jsme si zahráli a nehádali se.

Po návratu na domovské hřiště jsme měli dokopnou. Výborný guláš a libový bůček připravil Mariášník. Věcné ceny pro jubilanty v počtu branek, zápasů i prožitých roků ( mezinárodní rozhodčí Veverka – 83 ), dodal Petr Kolařík. O obsluhu se zdárně snažilo osazenstvo „občerstvovny“. Pivko od Bernarda bylo lahodné a lihoviny domácí. Jarda vše řádně shrnul a vyhodnotil. Jen byla škoda, že se nás nesešlo víc. Snad příště.

 sestava : Ptáček Roman; Kába Petr, Šperl Daniel, Rejšek Josef, Hami Tomáš; Pešťák Václav, Kolařík Petr, Koláček Libor, Brzák Miloš; Šumpík Ladislav a domácí hráč Martin

střídali: 0

Branky : Šumpík 1x ; Náhry: (Martin1x)