Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Nezamyslice 6 : 3 ( 1:2)

4. Říjen 2016 | Publikoval | V rubice Aktuality

Po delší přestávce jsme si konečně zahráli. Byla neděle 2. října, deštivo. Hřiště však bylo bezvadné, i když bez lajn. Za dodržování pravidel zodpovídal mezinárodní arbitr Veverka.

První poločas jsme začali s chutí, ale soupeř nás zaskočil. Jeho útočnou vozbu tvořili mladí a fotbalově výborní hráči s čísly 11, 10, a 5 ( pokud se nemejlím ). V krátké době v rozmezí tří minut jsme prohrávali 0:2. Přitom jsme hráli dobře, ale první šance jsme nevyužili a obrana na levé straně hořela, bo Miloš nestíhal vysoké a rychlé 11-ce. Naopak hosté vyslali náhru za obranu. Balón přeletěl oba naše stojící zadáky. Běžící 11-tka tak byla sama před bezmocným Honzou. Útočník mu nedal šanci a my prohrávali 0:1. Pár minut poté soupeř kopal trestňák ještě před vápnem. Honza si nechal postavit zeď dobře. Kopající hráč měl však výbornou kopací techniku. Kulaté čudo minulo zeď. Mířilo vedle brány. Před tyčí však změnilo trajektorii. K údivu našeho mužstva skončilo těsně u tyče, ale zevnitř brány. Prohráváme 0:2. Pozitivní bylo, že jsme se nepoložili a konečně jsme si nevyčítali každou chybičku. Snažili jsme se o kombinační hru. Nehrající kapitán Jarda provedl zásadní změnu. Na post levého obránce a tím i hlídače protivníkovic 11-tky nasadil Davida. Mládí a rychlost se vyrovnaly. Obrana se stala pevnou. Záloha parádně kombinovala a útočníci se dostávali do šancí. Láďa střílí. Míč se odráží na střed vápna. Pohotový Tomáš to dal. Snižujeme na 1:2. Hosté měli taky několik šancí, ale neuspěli. Za nás zahazoval příležitosti Baky. Největší však nedal Šedý vlk Václav. Jeho neuvěřitelnou přímočarost zázračně likvidoval brankář na roh ležíc pod Vencou. Tak skončil první poločas trvající jen 30´, bo pršelo.

Do druhé půle ( trvala 40´, bo nepršelo ) jsme šli s vědomím, že se nám hra daří a s chutí neprohrát. Konečně jsme se povzbuzovali a byli trpěliví. Nikam jsme se bezhlavě nehnali. Střet hřiště byl náš. Tomáš zabojoval a v prostoru mezi vápnem a rohem se zmocnil míče. Dva obránci se chovali bohorovně a takový důraz nečekali. Tomáš zamířil ku bráně a obstřelil branaře. Meruna se houpala v síti u zadní tyče. Vyrovnáváme na 2:2. Hra byla vyrovnaná, ale my měli víc šancí. Naše pravá strana několikrát přehrála hostující bloky, ale střel na bránu bylo málo. Vedle, nad a zblokovaných bylo dost. Již po několikáté se snaží Láďa zatáhnout míč a nahrát před bránu. Teď se mu to daří. Lopta směřuje na desítku. Tam nabíhá a levačku nastavuje Miloš. Síť se vlní. Všichni se diví co se děje. Vedeme 3:2. To nám dodalo jistoty. Hra po trávníku se dařila. Záložník Miloš poslal míč po lajně na Kumana. Ten předvedl rychlost i kličku. Ostrou ranou nedal brankáři šanci. Vedeme 4:2. Hosté se nevzdávají. Sice nechávají velký prostor ve středu hřiště, ale jejich útok stále zle zatápí naší obraně. Soupeřovic 11-tka se prodírá středem hřiště. Nedaří se ho zastavit. Neváhá posílá balón přes změť nohou po zemi na bránu. Honza si na něho sáhnul. Ale to bylo vše. Rozvlněná síť znamená s snížení na 4:3. Hosté se pouští do útoku bez hlídání zadních vrátek. Toho využíváme k mnoha šancím. Jejich strážce brány párkrát bravurně zakročil. Většinou však naši borci šance nedali. Opět Láďa uniká po pravé straně a nahrává a střed velkého vápna. Tam byl agilní Kevin. Parádně skóroval. Vedeme 5:3. V závěru zápasu jsme do nich bušili furt. Zase akce jak přes kopírák. Láďa popravu zdrhá. Nahrává. Před vápnem se s míčem potkává Baky. Prudce letící kulaťoun rozvlňuje síť. Vedeme, ne. Vyhráváme 6:3.

Pěkný zápas. Hrál se oboustranně fotbal, ne kopaná. Připadali jsme si jak v začátcích – šli jsme se bavit fotbalem a byli v pohodě. Doufejme, že již nepřijdou zápasy posledních časů – brblání, hádání, faulování a fotbalové umění jen v hlavách. Hosté zasluhují uznání za kombinační hru a přístup k zápasu. Mezinárodně ostřílený rozhodčí Veverka prohlásil: „ takhle férový mač na hřišti bez lajn jsem ještě neřídil !“

rozhodčí : Veverka a naši lajnu hlídal Jarda Šuba

sestava : Míka Jan; Kába Petr, Rejšek Josef, Kolařík Petr, Brzák Miloš; Bala Petr, Podlipský Josef, Bachroň Jiří, Hami Tomáš; Hlobík Pavel a Šumpík Ladislav

střídali: Krejčí David a Pešťák Václav

Branky : Hami 2x, Brzák, Podlipský, Bachroň a Bala po 1x ; Náhry: Šumpík 4x a Brzák 1x

Příští zápas S.G. : So 8.10. od 14:00 ve Švihově. Odjezd ve 13:00 !