Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žihobce – SG Žichovice 1 : 3 ( 0:2)

7. Červen 2016 | Publikoval | V rubice Stará garda

V neděli 5.6. jsme zavítali do pěkného sportovního areálu v Žihobcích. Konečně ve větším počtu. Cca 19 po fotbalu dychtících borců. Zápas byl pro průtrž mračen o něco málo minut (30´) odložen a následně po dohodě i zkrácen čas obou polovin.Družstva nastoupila na bahno-loužovitý trávník. Hráči si dlouze zvykali na to, že to čvachtá, míč je vlhký a kluzký, jinak skáče a v kalužích se zastavuje. Přesto se prosazovali rychlíci i technici z obou stran. Týmy se snažily hrát kombinační fotbal. Obé si dávaly pozor na ofsidy. Jen Láďa ne. I tak byl Tondou krásně vyslán ku gólu Tomáš. Zaběhl za obranu a zoči voči brankářovi mu nedal šanci a parádně zavěsil. Sudí pískl ofside, ale domácí pomezní i hráči férově přiznali, že branka má platit, bo šlo o mrtvý ofside. To potleskem uznaly i zaplněné a zmoklé tribuny. Vedeme 1:0. Naší obraně dělala největší potíže domácí 10-ka. Měli jsme více ze hry. To však uvedenému číslu nevadilo a opět utíká naší obraně. Je sám před vyběhnuvším Majkem. Krásná přízemní střela končí na tyči. Téměř záhy vzorově napadáme rozehru soupeřovic obrany. U každého z nich je jeden náš. Chyba byla na spadnutí. Spadla. Dorážející Tonda se zmocnil meruny a poslal ji po zemi diagonálou k zadní tyči. Vedeme 2:0.

Druhou půli začali soupeři aktivně. Jarda však dobře a včas střídal hráče ve hře. Do brány se postavil Martin a hned byl vyzkoušen. Obloukovitá střela končí na břevnu. Naše záloha má ve středu hřiště převahu. Do šatny odchází Rejša, že prý jsou „nalomení“. Dalších problémů domácí obrany využívá Kuman. Ten pohotově vrací špatný odkop krásnou střelou k tyči. Síť se vlní a my vedeme již 3:0. Domácí to nevzdávají a značně nám zatápí. Naši si začínají vyčítat chyby a vyjadřují své názory, kdo má a nemá střídat. Skoro si připadáme jak v Nezamyslicích. V době, kdy Jarda se opět pevně ujímá žezla, odchází ze hřiště znechucený Hozmič. Máme to pánové zapotřebí? Ne! Domácí vnikají do našeho vápna. Zezadu přibíhá Sparťan. Netrefa loptu podráží hráče. Penalta. Na jejím závěru byly ochozy přesvědčeny, že je to umně sehraná situace. Bo : Faulovaný útočník si staví kulaté čudo na značku. Martin v bráně nehne ani brvou. Střela k tyči. Martin tam má svou dlouhou ruku, která prodlužuje perfektní šraňky. Meruna se od ní odráží k exekutorovi. Nikdo z našich s ním neběží k míči. Jen užasle stojí a zírají na vápnu. A tak osamocen před prázdnou branou s ležícím lapačem posílá mergli na opačnou stranu. Tam však stojí dobře postavená tyčka. Balón opouští mezi branařem a střelcem, před stojícím hráči obou mužstev, velké vápno. Pomalu se blížil konec zápasu. Soupeř vede útok na naší levou obranu. Nepovedené odkopy vedou k situaci, kdy Káboš, jako poslední, dostává náhru na hlavu. Místo prudší hlavičky následuje sklepnutí míče na zem. Bohužel přímo pod nohy doběhu útočníka. Ten nelenil, kulaťouna se zmocnil a upaloval s ním k bráně. Martin vybíhá, ale nedostává pražádnou šanci. Sníženo na 1:3. Tak končí celé utkání.

Hrál se kvalitní kombinační fotbal. Domácím se tímto omlouváme, že jsme jim pomohli svým pohybem zdevastovat krásně připravené hřiště. Také jim však děkujeme za pěknou a férovou hru. Jaký level hry by družstva předváděla na suchém povrchu?

Příští zápas dle rozpisu (18.6.) je ze strany Horažďovic zrušen !

 rozhodčí : dodali domácí, naši lajnu hlídal Mariášník

sestava : Votava Michal; Kába Petr, Mika Jan, Rejšek Josef, Hozman Jaroslav; Podlipský Josef, Kolařík Petr, Krátký Antonín; Bachroň Jiří, Hlobík Pavel a Šumpík Ladislav

Střídali: Koláček Libor, Šuba David, Šperl Daniel, Frýda Tomáš a v brance ? Martin

Nestřídali: trenér Šuba Jaroslav, Pešťák Václav a Brzák Miloš

Branky : Frýda Tomáš /Krátký Antonín /, Krátký Antonín a Podlipský Josef

Příští zápas S.G. : SG Žichovice – SG Sedlice 17:00 hodin – So 25. června

Následuje dokopná. Účast volejte Jardovi !