Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Podzimní ohlédnutí.

9. Prosinec 2017 | Publikoval | V rubice Aktuality

Jak už se stává v Žichovicích zvykem, tak podzimní část nám mnoho radostí nepřinesla a 18 bodů je nakonec přijatelných, i když cíl byl 21 bodů, jelikož jsme hráli pouze 7x doma a 8x venku. V roce 2015 jsme měli bodů 16, v roce 2016 bylo bodů 20 a nyní 18. I tak nás čeká v jarní části těžký boj o záchranu. V případě sestupu 3 západočeských týmů z divize, sestoupí z naší soutěže 5 týmů rovnou a 3 půjdou do baráže.

Příčin neúspěchu bylo několik:

Téměř neexistující letní příprava z důvodu časové zaneprázdněnosti hráčů, která vyvrcholila zrušením přátelského utkání s Juniorem. Nerozehranost se zákonitě projevila v úvodních kolech, kde jsme se sehrávali a jak se říká ve Spartě Praha: sestava si sedala.

Dalším důležitým faktorem byla rekonstrukce kádru.

Odešli: R.Šiška – Chanovice, M.Prchlík – Německo, J.Beneš – Kladruby, P.Janda – hasiči Kalenice, J.Hlaváč – V.Hydčice.
Zranění vyřadilo ze hry P.Bálka, který šel v listopadu na operaci vazů v koleni. J.Frýzka, který léčil bolavý meniskus. J.Jiřík – bolavá záda, trenérský úvazek v Nezamyslicích. Suma sumárum: minus 8 lidí ! A to by udělalo velké problémy i v jiných týmech a hlavně větších městech než jsou Žichovice.

Přišli: L.Kodýdek – Sušice (pouze na 3 zápasy, jelikož si raritně příchod rozmyslel a vrátil se zpět), J.Kubovec z Nezamyslic, který odehrál také 3 zápasy, je to holt domácí typ, který má problémy jezdit na venkovní zápasy mimo okres Klatovy, navíc se hodil marod i jeho kocour…)
Během již rozehrané soutěže se i s dávkou štěstí podařilo dojednat přestup V.Jecha, kterého Hrádek potrestal tím, že ho pustil až na 8.kolo. Z Vacova přišel G.Bujok, z béčka P.Bláha, z Pačejova J.Kozlík a z Volyně P.Rojík.
Přišlo tedy 5 lidí, (Kodýdek a Kubovec nejsou zahrnuti) kteří okamžitě zapadli do party a stali se pevnou součástí našeho týmu.
Zdravotní problémy nepouštěly dlouho do hry O.Chalupu, další výpadky měl z rodinných důvodů O.Musil a z osobních důvodů M.Špírek. K některým venkovním zápasům jsme odjížděli pouze v 11-ti lidech a nebýt univerzálnosti brankáře J.Landy, který nastupoval v poli, tak bychom se ani nedali dohromady. Až v posledním zápase bylo poprvé v sezoně k dispozici 5 náhradníků.

Poslední důležitý faktor hry bylo neproměňování vyložených gólových šancí.
Nejlepší náš střelec je Gustav Bujok z 5-ti góly, stačili mu na to pouze 2 zápasy, pak následují se 4 brankami J.Šimáček a O.Chalupa, to je hodně málo a z 20-ti vstřelenými brankami máme 3. nejhorší útok v soutěži, lépe řečeno: útočnou činnost.

Pro zajímavost uvádím níže uvedené sestavy, v rok staré podzimní ZÁKLADNÍ sestavě byli pouze 4 hráči stejní: O.Chalupa, O.Musil,R.Beneš, J.Šimáček.

Sestava posledního zápasu na podzim roku 2016:

P.Janda – L.Mourek, O.Musil, J.Šimáček (87.L.Stulík), R.Beneš – O.Chalupa, J.Benedikt, Z.Malík, R.Šiška, M.Špírek (75. M.Linhart) – J.Hlaváč (90.J.Landa)

Sestava posledního jarního utkání 2017:

J.Landa – O.Musil, R.Beneš, J.Jiřík, L.Černý – M.Špírek (77.L.Stulík), M.Linhart, R.Šiška, M.Prchlík, O.Chalupa – J.Šimáček (64.J.Beneš)

Aktuální sestava posledeního zápasu a na podzim roku 2017:

J. Kozlík- V. Jech, O. Chalupa, O. Musil, D. Staněk, M. Linhart (13.P.Bláha,33.J.Jiřík,80.P.Bala), R. Beneš, P. Rojík, G. Bujok (84. L. Mourek), L. Černý, J. Šimáček(87. L. Stulík)

Technická poznámka: články po autorským označením trenér, píše GSM.