Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Sparta Praha 2 : 7 (1:3)

3. Červenec 2017 | Publikoval | V rubice Stará garda

V neděli 2.7. jsme parádně uzavřeli letošní jaro. V rámci oslav 55. výročí založení fotbalového klubu proběhla i oslava kulatých narozenin předsedy TJ pana Říhy. Nikdo neví, proč stál ve velkém vápnu zoraném jeho kly divočák. Ten sledoval chvíli i zápas domácích žáků se žáky z Hrádku, který naši vyhráli 2:0. Co už však neviděl, byl zápas starých gard domácích a Sparty Praha. Vyjmečné klání přišlo shlédnout na 300 diváků. Pořadatelé bezvadně vše připravili. Utkání řídil mezinárodní rozhodčí FIFA Veverka Jan. Na čarách mu asistovaly dvě zkušené a vzhledné rozhodčí Petrželková Kateřina a Ponušková Aneta. Celé sváteční odpoledne komentoval a řídil tiskový mluvčí Lejsek František.

Hosty z Prahy přivedl manažer Jaroslav Bartoň. Na trávník nastoupil kapitán Vrabec Petr, golman Bobok Jiří; Stracený Luděk, Bažant Aleš, Flachbart Jan, Papoušek Petr, Margolius Richard, Jeslinek Jiří, Mlejnský Antonín, Kincl Marek a Jarolím Josef. Střídali Matoušek Martin a Budka Václav. My nastoupili doplněni hráči z A týmu. V bráně s Ptáčkem alias Foglem. V poli se vystřídali : Frýda, Míka, Bachroň, Kába, Prchlík, Stulík, Mourek, Šimáček,Černý, Šiška, Kolařík, Šumpík, Brzák, Beneš a Staněk.

Po úvodním uvítání, představení se a hvizdu začal opravdový balet. Zkušení „Rudí“ nevěřili, co náš tým předváděl. Žádná zbrklost. Krátké, přesné přihrávky. No kombinace téměř ligová. V 11´po pohledné akci skóroval Láďa. Sparťané pochopili, že čutat dovedeme a zvýšili obrátky. To byla balada sledovat jejich zpracování, přehled a hlavně vžité náběhy a nahrávky naslepo. Fogl nás držel. Předváděl zásahy hodné následníků Čecha. Bylo jen otázkou času, kdy modly některých z nás zúročí své kvality. Stalo se. V 15´vyrovnal Papoušek. Ve 23´hosté již vedli po gólu kanonýra Kincla. V poslední minutě prvního poločasu (35´) zvýšil Stracený již na rozdíl dvou branek.

Ve druhém poločase se v podstatě nic nezměnilo. My nehráli, my baletili. Sparta je však Sparta. Hrál se fotbal a ne kopaná, či okopávaná. Sudí Veverka odpískal jen jeden faul a to ještě nám. Nikdo se nehádal. Nikdo neměl důvod pro nekalosti. Péťa nemohl ba ani nechtěl chodit do těla a oťukávat. Každý se prostě věnoval jen hře. Diváci oceňovali krásné akce potleskem. S neúprosnou nutností se navyšovalo skóre. Ve 43´dal svůj druhý gól Marek Kincl. V 55´ zvyšoval Papoušek na 1:5. To již na hřišti ve sparťanském dresu hráli Šumpík a Brzák. Prvně jmenovaný před zápasem hlásal, že mu je jedno, za koho dá gól. V 60´ právě on vstřelil branku na 1:6 V 63´se prosadil Flachbart. Po několika šancích jsme se přeci jenom v 65´ prosadili střelou Staňka a snížili na konečných 2:7.

Co říci na závěr ? Snad jen to, že fotbal je fotbal. Pokud se hraje srdcem a s úctou k soupeři, tak je to nádherná hra, jenž povznáší nejen hráče, ale i diváky. Ať se v Žichovicích, v dalších minimálně 55 letech, hraje takovýto fotbal.