Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Sokol Nalžovské Hory – TJ Žichovice “B” 3 : 4 ( 2 : 0 )

4. Září 2017 | Publikoval | V rubice Béčko

Druhé mistrovské utkání se muselo hrstce našich fanoušků, kteří nás přišli do Nalžovských Hor povzbudit líbit. Bohužel úvod utkání a vlastně celý první poločas byl z naší strany moc špatný.Naše mužstvo se nemohlo vypořádat s špatným terénem a počasím, kdy pršelo po většinu utkání, už nemluvím s rychlostí některých hráčů soupeře. Proto již v 10. minutě po ztrátě míče u středového kruhu domácí z blízkosti nedali našemu gólmanovi šanci, prohráváme 1 : 0. Potom jsme se osmělili a po pěkné akci T. Frýdy v 16. minutě šel sám L. Červený na gólmana domácích, trefil se pouze do jeho nohou. O dvě minuty později kopal P. Bala přímý kop z dvaceti metrů, těsně minul branku. Rovněž soupeř si vytvořil několik zmatků před naší brankou, obrana se štěstím odvrátila na rohové kopy. V 26. minutě jsme si vytvořili poslední gólovou šanci prvního poločasu, kdy P. Bala a ani V. Bláha netrefili míč na malém vápně. Po následném rohovém kopu mířil K. Brož vedle branky domácího gólmana. To bylo z naší strany vše. Domácím se dokonale povedla poslední čtvrthodinka prvního poločasu. Z několika šancí proměnili jedinou v 36. minutě opět nejlepším hráčem Antonínem Jedličkou, prohráváme 2 :0. V této době čaroval R. Ptáček v naší brance. Závěr poločasu se nám skutečně nepovedl.

Do druhé půle jsme šli s tím, že nemáme co ztratit, zlepšíme pohyb, nasazení a zápas obrátíme. Naše mužstvo začalo konečně hrát fotbal. Už v 47. minutě selhal v další velké šanci T. Frýda, za penaltovým puntíkem napřáhl a těsně minul šibenici. Míč se odrazil z venkovní strany spojnice tyče a břevna. V 49. minutě přišla velká chvíle L. Červeného, prošel přes tři domácí hráče a nedal gólmanovi šanci, prohráváme jenom 2 :1. V 61. minutě prošel domácí obranou rychlík T. Frýda a připravil P. Balovi gólovou šanci. Petr pěknou hlavičkou trefil jen rukavice brankaře. V této době náš tlak narůstal, ale i v naší otevřené obraně se vyskytlo několik okének, obrana vše vyřešila. Jedenkrát musel T. Hami zachránit gólovou šanci domácích na brankové čáře. Bohužel přes několik dobrých brankových příležitostí se nám nedařilo míč dopravit do branky domácích. Například po přesném výkopu šel kanonýr T. Frýda v 66. minutě sám na brankaře a opět trefil jeho nohy. O dvě minuty si to zopakoval a po přesné přihrávce L. Červeného tentokrát vyprášil jeho rukavice. Pak to konečně přišlo a během tří minut jsme zápas otočili. V 75. minutě krásná hlavička J. Šuby 2 : 2, v 78. minutě K. Brož střelou z velkého vápna 2 : 3. Bohužel neumíme přepnout, znovu útočíme, ale soupeř z ojedinělé šance po ztrátě míče ve středu hřiště založil rychlý protiútok v 80. minutě vyrovnává na 3 : 3, branku po samostatném úniku vstřelil S. Přerost. Poté se na hřišti přitvrdilo, zvlášť zákrok na D. Šperla volal po červené kartě. V poslední minutě, kdy trenér Šuba přemýšlel o tom, kdo bude kopat pokutové kopy využil zmatku v obraně domácích kanonýr P. Bala, vyhráváme 4 :3. Se štěstím, ale myslím si, že za druhý poločas zaslouženě.

 Sestava :Roman Ptáček, Karel Brož, David Šuba, Zdeněk Kubík, Tomáš Hami, Daniel Šperl, Tomáš Frýda, Lukáš Červený, Petr Kolařík, Petr Bala,  Pavel Bláha.

Střídali: Ladislav Šumpík, Jaroslav Šuba, Matěj Tábor, Miloš Brzák, Václav Pešťák

 Další utkání sehrajeme doma v neděli 10.9. od 15:00 hodin se Sokolem Myslív. Sraz v 14 : 00 hodin.