Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Zavlekov – TJ Žichovice 1 : 2 p. ( 0 : 0)

24. Říjen 2017 | Publikoval | V rubice Béčko, Stará garda

Na fotbalový trávník v Zavlekově jsme se vrátili po dlouhých letech. Fotbalové hřiště je na kopci, je menších rozměrů, ale dobře upraveno. Vzhledem ke zranění R. Ptáčka nás z “A” týmu posílil gólman J. Landa a dále další lapač P. Janda, který si tentokrát přál hrát na hrotu útoku. Na soupisce chybělo několik zraněných hráčů. Citelně však celá záloha T. Frýda, K. Brož, L. Červený a J. Bachroň. Co říci k prvnímu poločasu a celkově k celému zápasu. Zápas moc krásy neukázal. Byl to souboj muže proti muži s mnoha osobními souboji ve kterých měli převahu domácí. Překvapivě moc střeleckých gólových šancí si mužstva nevytvořila. V prvním poločasu jsme pečlivě bránili, ale ani jednou jsme branku domácích neohrozili. Za zmínku stojí jen dvě propagační střely z dálky. Soupeř si vytvořil jednu střeleckou příležitost ve 21. minutě, branku minul. S rohovými kopy Zavlekova si náš gólman hravě poradil.

Do druhé půle jsme nastoupili s tím, že začneme hrát více aktivně, přidáme na důrazu a hlavně s větrem v zádech zlepšíme střelbu. Musím říci, že se hra podstatně zlepšila a z úvodního náporu jsme v 56. min. zaslouženě skórovali P. Kolaříkem. Po úvodním náporu se naše hra zklidnila, znovu jsme poctivě bránili a hosty k ničemu vážnému nepustili. Když už naší obranou nějakým způsobem prošel míč, na takto malých hřištích se to občas stane, bez problému vše jistil J. Landa. Přestože zápas pokračoval v naší režii, druhou uklidňovací branku jsme nepřidali, přestože tvrdý zákrok v pokutovém území na P. Jandu, který po penaltě volal, rozhodčí neposoudil. Bohužel závěr utkání hrubě ovlivnil hlavní arbitr.V 78.min. domácí útočník “zajel” tvrdým zákrokem do našeho gólmana, který na malém vápně neudržel míč a zůstal bezmocně ležet. Domácí bez problémů do prázdné branky pohodlně skórovali na 1 : 1. Naše protesty nepomohly, rozhodčí nacházející se v této době na půli hřiště zákrok jako nedovolený neviděl. Emotivní závěr přítomným divákům kromě tvrdých zákroků již nic pěkného neukázal. Následovaly pokutové kopy.

Naše mužstvo vsadilo na mládí. Na první dvě penalty sice poslal trenér Šuba dva zkušené matadory P. Balu a J. Rejška, ale další penalty kopali postupně P. Janda, F. Pavlík a P. Bláha. Jediný kdo penaltu nedal byl prvně jmenovaný P. Bala. Hosté proměnili první tři série a vedli 3 :2. Poté čtvrtou penaltu trefili do břevna a pátou do tyče. Vyhráváme na penalty, ale zápas většinu našich hráčů bolel.

Sestava : J. Landa, J. Rejšek, P. Kába, F. Pavlík, D. Šuba, D. Šperl, P. Kolařík, P. Bláha, P. Bala, J. Šuba, P. Janda

Střídali : J. Míka, J. Pavlík, M. Tábor, J. Balák

Další utkání sehrajeme tuto sobotu 28.10. 2017 od 14:30 hodin na hřišti Sokola Kvasetice. Odjezd ze Žichovic v 13:15 hodin. Sraz na hřišti soupeře v 13:45 hodin.