Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – FK Horažďovice 2:1 p. (1:0)

6. Listopad 2017 | Publikoval | V rubice Aktuality

Kdo přišel v sobotu na derby v Žichovicích, rozhodně se nenudil. Od začátku utkání hlavní rozhodčí nasadil mírnější metr na obě strany, a tak se utkání místy zbytečně vyhrotilo, bylo tvrdé a nervózní, jak na hřišti, tak v hledišti a samozřejmě na lavičce hostů, kde situace vygradovala strčením do vlastního trenéra Mazucha od horažďovického J.Janouškovce se slovy: drž hubu, ty nevidíš kolik to je…. Bylo to 1:0, po první brance J.Šimáčka z 22.min. dorážkou do prázdé branky. Hra se přelévala, měli jsme po půl hodině snad 7 šancí, hosté asi polovinu. Základem naší hry však byla dobrá eliminace hostujícího T.Jůdy, kterému na záda vždy dýchal P.Rojík. Škoda jen, že jsme vedli pouze 1:0.
Začátek druhého poločasu byl opět aktraktivní, hlavně G.Bujok měl 2 tutové šance, které neproměnil, kdyby dnes dal hatrick, nikdo by se nedivil, bohužel se divil on i zbytek světa, co dokáže zazdít. Poslední půlhodinu se opět přiostřilo na všech frontách. Hosté nás zatlačili a vytvářeli si i šance, vyvrcholením bylo vyrovnání z kopačky T.Jůdy v 80.min., když umístěnou střelou z 18-ti metrů překonal jinak výborně chytajícího J.Kozlíka. Šlo se do penalt, ve kterých nás opět podržel brankář J.Kozlík a dvě penalty hostům vychytal.
A tak to konečně přišlo, historický úspěch v podobě výhry, byť na penalty se nám konečně podařil. 10x menší vesnice porazila baštu fotbalu ze sousedních Horažďovic. Proč tomu tak je, si každý musí zanalyzovat sám… Nicméně pro nás je to úspěch, hlavně po totálním kolapsu z minulého týdne v Křimicích. Mužstvo příkladně bojovalo, hrálo týmově,s chutí a touhou po vítězství.

STŘELCI: 22. Šimáček Jiří – 80. Jůda Tomáš

Rozhodčí: Hudeček Pavel, Bureš Jiří, Bína Roman, DS: Mareška Ladislav

Sestava:J. Kozlík- V. Jech, O. Chalupa [-] , O. Musil [-] , D. Staněk [-] , M. Linhart [-] , R. Beneš [-] , P. Rojík [-] (68. M. Špírek [-] ) , G. Bujok [-] (90. P. Bláha [-] ) , L. Černý [-] , J. Šimáček