Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Hodnocení sezony 1.A třídy mužů, 2018/2019

16. Červen 2019 | Publikoval | V rubice Aktuality

Celkově jsme obsadili 12. místo se ziskem 32 bodů, skóre 50:68 a to znamenalo přímou záchranu v soutěži.Slovem klasika by se dalo říci, že je to rarita ! S pouhými 32 body se přímo zachránit. Přálo nám i štěstí a také fakt, že Tachov na protest proti nespolupráci s městem nepřihlásil žádnou soutěž. V jiných ročnících na přímou záchranu bylo zapotřebí získat 44-45 bodů. Přímo sestoupily mužstva: Plzeň-Bukovec, FK Horažďovice, do baráže o sestup půjde Sušice. Do KP postoupily přímo první 4 týmy.

V Žichovicích jsme hráli v kuse 1.A třídu 5 let, ale tato jarní část sezóny byla opravdu po všech stránkách nejtěžší.Trápila nás řada zranění a také nezodpovědnost určitých hráčů vůči kolektivu, zejména při venkovních zápasech, kdy jsme v 11 lidech jezdili na daleké výlety za poznáním Plzeňského kraje.

Každopádně jsme se zachránili v soutěži a z toho pohledu byla sezona úspěšná a všem, kteří se na tom podíleli je třeba poděkovat, bylo to ale opravdu hodně náročné. Zejména je třeba poděkovat končícímu trenérovi T.Čakrtovi, který náš tým vedl dlouhé 4 roky a vytrpěl si, hlavně v závěru angažmá, své. V zájmu úspěchu musel několikrát nastoupit do branky, jednou i do pole, kde byl přísně vyloučen a nakonec si na cestu odnáší i disciplinární trest. Díky jeho specifickému přístupu k hráčům dokázal loď ve velké bouři a dokonce i v krupobití dokormidlovat na bezpečného přístavu záchrany v soutěži. Děkujeme !

Místo zaslouženého lázeňského pobytu však trenér Tomáš Čakrt odchází do Slavoje Vyšehrad, který momentálně postoupil do 2.ligy, kde posílí místní realizační tým.