Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

NEZAMYSLICE – ŽICHOVICE 2 : 5 (1 : 5)

12. Červen 2011 | Publikoval | V rubice Mistráky

Derby zápas měl tentokrát speciální náboj především pro hosty, kteří se v případě úspěchu mohli těšit na postup do 1.B třídy už kolo před koncem soutěže. Tento scénář se nakonec naplnil a po výborném výkonu především v prvním poločase jsme se radovali ze zaslouženého vítězství.

Utkání začalo před početnou kulisou ve vysokém tempu, které neupadlo celých 45 minut. Od úvodního hvizdu bezchybného rozhodčího Michala Bureše jsme zatlačili domácí do defenzívy a ti nevěděli kam dřív skočit. Nebezpeční domácí ůtočníci v čele s Martinem Soutorem byli pokryti  a zůstávalo tak spíše otázkou času, kdy se prosadíme i střelecky. Po ctvrthodině se to povedlo Radimu Šiškovi, který se po individuální akci trefil přesně k tyči. Vzápětí ho na “domácím” hřišti napodobil Honza Jiřík, tentokráte nechytatelnou pumelicí pod břevno. Domácí se oklepali a dostali se do hry pohotovým zakončením Martina Soutora, na které neměl Karel Sládek šanci. Důležitá odpověď však přišla hned po rozehrávce. Lukáš Mourek odhalil své kreativní vlohy a narýsoval přesnou kolmici, kterou zakončil s přehledem Honza Beneš a bylo to opět o dva góly. Ještě do poločasu se dvakrát prosadil Robert Beneš, když mu první gól připravil Honza Jiřík a druhý padl po bratrské spolupráci s Honzou Benešem. Jeden z nejlepších poločasů poslední doby tak skončil naším výrazným vedením.

I ve druhém poločase se hrál svižný fotbal, ale prosadit se dokázali jen domácí. Shrumáže po rohovém kopu kopu využil ke snížení Jaromír Pánek. I my jsme měli šance. Robert Beneš trefil tyč, Františka Švehlu vychytal Ritter v brance domácích, a když už se Honza Jiřík trefil do sítě, gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. Přesto jsme po posledním hvizdu rozhodčího mohli začít slavit.

Pokud je někdo, kdo se o návrat do 1.B třídy zasloužil měrou nejvyšší, je to určitě trenér Lukáš Mourek. Je hlavně jeho zásluhou, že po loňské krizové situaci fotbal v Žichovicích nejen neskončil, ale dokonce se posunul “o level vejš”. Lukáš nastavil trenérskou laťku poměrně vysoko a je škoda, že již kvůli pracovnímu vytížení nebude pokračovat v práci pro Žichovice v takové intenzitě jako doposud. Za to, co dokázal, si zaslouží velké uznání. Lukáši, děkujem!

Slovo trenéra: Zápas se mi hodnotí velmi dobře. Místní derby jsme zvládli opravdu exceletně a troufnu si říci, že to byl hlavně v 1.poločase nejlepší zápas sezóny. Všichni věděli, co je ve hře a na hřišti odevzdali maximum. Kvůli takovým zápasům se hraje fotbal: plné tribuny, hlasití fanoušci, atraktivní fotbal, hodně gólů, kvalitní trávník, týmový duch, nezávislý sudí a hlavně radost, emoce a oslavy, které propukly ihned po skončení zápasu a lehce se protáhly do ranních hodin… Je to prostě radost, kterou jsme si všichni zasloužili za rok poctivé práce !  Děkuji všem za spolupráci a věřím, že žichovický válec pojede dál naplno i v 1.B třídě, vše potřebné totiž k dispozici má.

Branky: Pánek Jaromír, Soutor Martin – Beneš Robert 2, Šiška Radim, Jiřík Jan, Beneš Jan; ŽK: 1:4. Diváků 160, rozhodčí Michal Bureš. 

Sestava: Sládek – Frýzek (35.Štěpán), Mourek, Švehla, Brož – J.Beneš (75. Hozman) , Malý, Šiška, Šimáček (70. Stulík) – R.Beneš, Jiřík (88. Špírek)