Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Janovice 4 : 3 (2 : 3)

15. Květen 2011 | Publikoval | V rubice Mistráky

Branky: 18´Šiška, 41´Malý, 76´Švehla, 80´Brož – 22´,26´Hájek M., , 45´Hájek J., Rozhodčí: Brůha Radek; ŽK:2:2 (Frýzek, Mourek), Diváků 60

V dalším domácím zápase jsme přivítali hosty z Janovic s cílem odčinit podzimní porážku z jejich hřiště. Janovičtí odehráli celý zápas pouze s deseti hráči a navíc poznamenáni tragickou událostí, která postihla jejich hráče v průběhu týdne. Nakonec jsme získali tři body, ale celý zápas jsme se spíše trápili.

Početní výhoda se v úvodu zápasu na průběhu hry příliš neprojevila. Hosté pozorně bránili a v útoku neustále hrozil jejich nejlepší hráč M. Hájek. Do vedení mohl Žichovice poslat Hozman, ale nejprve trefil pouze tyč a pak po rohu hlavou nezamířil přesně. Vedení domácím přinesla až akce Frýzka, jehož přihrávku využil Šiška střelou z úhlu do odkryté branky. Pak však domácí polevili a nedůslednost v obraně využil dvakrát M.Hájek a otočil skóre ve prospěch hostů. Když už se domácím podařilo vyrovnat po akci Roberta Beneše a přesném zakončení Malého, potrestaly Janovice domácí gólem J.Hájka do šatny po rohovém kopu.

Do druhého poločasu nastoupily Žichovice se změnami v sestavě a s cílem otočit skóre. Křídelní akce přinášely příležitosti, za zmínku stojí předevší megašance Hozmana, který po přihrávce Šimáčka přestřelil z půlmetru prázdnou bránu a popřel tak veškeré zákony fyziky. Velké šance měli i hosté, několikrát nás podržel při své jarní premiéře v brance Doubek, jednou mu po trestném kopu Slivoně pomohla tyč. Domácí vyrovnali až čtvrt hodiny před koncem, když se důrazem ve vápně prosadil střídající Švehla. Za okamžik předvedl precizní akci po pravé straně Brož a střelou k tyči rozhodl zápas. V nervózním závěru se střídaly šance na obou stranách, ale skóre se již nezměnilo. Janovice předvedli i přes oslabení sympatický výkon, domácí vítězství spíše ubojovali než uhráli. Ale i takový je někdy fotbal a body získané ve chvíli, kdy se nedaří, jsou obvzláště cenné.

Slovo trenéra: Odehráli jsme asi nejhorší utkání sezóny a rozhodli až 10 min. před koncem K.G. Brožem( prosím nezaměňovat s KGB) . Oslabený soupeř podal velmi bojovný a kompaktní výkon. Utkání se odehrávalo většinou na polovině hostů, kteří však podnikali nebezpečné útoky do naší nezabezpečené obrany. Pokud předvedeme stejný výkon za týden ve Vrhavči, tak určitě body nepřivezeme. Děkuji opět kotelníkům, že nás hlasitě podporovali i za nepříznivého stavu a hlavně během nepřesvědčivého výkonu.

Sestava: Sládek (46. Doubek) – Jeřábek (46. Štěpán), Mourek, Frýzek, Brož – J.Beneš (82. Stulík), R.Beneš, Malý, Šimáček – Hozman (60.Švehla), Šiška