Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Luby “B” 3 : 4 ( 2 : 3 )

1. Květen 2011 | Publikoval | V rubice Mistráky

V souboji dvou nejlepších celků Okresního přeboru skončila vítězná šňůra domácích. Může za to velmi dobrý výkon posílených hostí a naopak katastrofální chyby domácí defenzívy. Omluvou pro Žichovice nemůže být ani marodka (Chod, Malý, Štěpán), která se během zápasu ještě rozrostla.

Zápas začal ve svižném tempu za mírné převahy lubských hráčů. Žichovice však hru brzy vyrovnaly a pokud se jim dařilo držet míč na zemi, dostávaly se rychle do pokutového území hostů. Překvapivě však uhodilo na druhé straně. Domácí nepřesně rozehráli a pak velmi nedůrazně bránili hostujícího Křížka, který se hbitě prosadil  a střelou bodlem překvapil jak stopery, tak i brankáře domácích. Žichovice vyrovnaly téměř vzápětí, když po rychlé křídelní akci následoval nadýchaný centr na hlavu Roberta Beneše, který se v zakončení nemýlil. O chvilku později ho jeho bratr znovu našel ve vápně, ale zakončení nohou Robert nezvládl a v jasné šanci přestřelil. Když už se po rohu dostal míč do lubské sítě, rozhodčí Petrželka ho po předchozí faul neuznal. Poté přišla nepříjemná situace pro výborně hrajícího Honzu Beneše, který po souboji s brankářem Javorským putoval s vykloubenámy prsty na ruce rovnou do sušické nemocnice. Na hřiště se místo něj po dlouhé pauze dostal Franta Švehla. Po půlhodině se na levém křídle uvolnil Šimáček a z velkého úhlu nechytatelnou bombou k bližší tyči strhl vedení na stranu domácích. Pojistit vedení mohl posléze Hozman, ale těsně minul. Místo toho přišly dva slepené góly v domácí síti. Nejdříve Javorský zcela sám naskočil na malém vápně na centr od rohového praporku a trefil se přesně pod břevno. Hned po rozehrání se míč rychle vrátil do domácího vápna, kde si domácí tak dlouho dávali přednost až si darovaný míč vzal Smolík a poděkoval vydařenou střelou do šibenice. Snaha otřesených domácích o vyrovnání byla až do poločasu neplodná.

Vyrovnání přišlo hned na úvod druhého poločasu. Po jedné z mála kombinačních akcí po zemi se k centru dostal Jeřábek, R.Beneš trefil hlavou břevno a odražený míč bezpečně umístil do brány Švehla. Vyrovnaný stav trval jen několik minut. Okna ve středu obrany využil znovu Javorský. Domácí se snažili o vyrovnání, ale své příležitosti nevyužili Šimáček, Hozman, Beneš ani Šiška. Výkon domácích se postupně měnil v křeč a nenašel se nikdo, kdo by rozhárané hře dal řád. Hosté tak v relativním poklidu uhájili své vítězství, které mohlo být i vyšší nebýt břevna a ofsajdu před další gólovou střelou. Domácím nelze upřít snahu, kterou ocenili i přítomní diváci, ale tentokrát to na body nestačilo.

Slovo trenéra: Divácky atraktivní fotbal s mnoha góly se musel divákům líbit, hosté byli bohužel šťastnějším týmem a odvezli si cenné 3 body. Tragicky zahrála obrana, která kupila individuální chyby pramenící s nedůslednosti, dostat 4 branky v domácím utkání je opravdu velmi mnoho. Musíme opět zvednout hlavy a úspěšně rozehranou soutěž dohrát do konce. Ke kvalitnímu zápasu přišpěla dobrým výkonem i trojice rozhodčích.

Branky: 19. R. Beneš, 30. Šimáček, 51. Švehla – 16. Křížek, 36. Javorský, 37. Smolík, 56. Javorský, ŽK 1 : 3, diváků 100, rozhodčí Petrželka, Abrahám, Veverka

Sestava: Sládek – Jeřábek (75.  Bala), Mourek, Frýzek, Brož – J. Beneš (25. Švehla) , Šiška, Šimáček, Stulík (45. Piller) – R. Beneš, Hozman