Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Sp. Poříčí 1 : 1 (0 : 0) na PK 3 : 1

8. Duben 2012 | Publikoval | V rubice Aktuality

Žichovičtí přivítali na svém hřišti lídra tabulky ze Spáleného Poříčí v kompletním složení a s novou posilou. Na hostování přišel v týdnu Václav Polan z Blatné.

Domácí, vědomi si svých špatných vstupů do zápasů, se snažili o aktivní přístup a hned z prvního útoku mohl zahrozit Švehla, ale neporozuměl si se spoluhráči. Hosté se posléze osmělili a začali dokazovat, že nejsou v čele tabulky náhodou. Přesto však první poločas přinesl více bojovnosti než fotbalové krásy.

Ve druhém poločase se tradičně hra více otevřela a domácí získali mírnou převahu. Tu korunovali pěknou akcí, kterou po přihrávce Honzy Beneše zakončil Tonda Štěpán střelou přesně k tyči. Jeho radost pak dokazovala, že se v této soutěži trefil do černého poprvé. Z vedení se však domácí dlouho neradovali. Po dlouhém autu hostů prohráli dva souboje ve vlastním pokutovém území v řadě a hosté se štěstím vyrovnali. Žichovice poté hrozily ze standartních situací, z dobrých pozic se při trestných kopech neprosadil ani Jiřík, ani Robert Beneš. Spálené Poříčí předvedlo několik nebezpečných kontrů a mělo i největší šanci zápasu. Hostující útočník však zamířil nad branku Sládka. I přes zbytečné vyloučení domácího Špírka tak utkání dospělo k remízovému závěru, který odpovídal tomu, co se na hřišti událo.

Žichovice prvních dvanáct zápasů neremizovaly, ale poté hned čtyřikrát v řadě, Spálené Poříčí zažilo penaltovou premiéru. O bodu navíc pro domácí tentokrát rozhodl především Sládek, který zlikvidoval dva pokutové kopy hostů, jedna jejich penalta skončila na tyči. Za domácí proměnili penalty Brož, Jiřík a Stulík, zklamal jen Malý. Děkujeme fanouškům Žichovic za návštěvu a zveme je na příští sobotu,  kdy nás čeká derby v Pačejově.

Branky: Štěpán – Šefl, rozhodčí Volf, ŽK 2:3, ČK 1:0 (86.Špírek), diváků 80

Sestava Žichovic: Sládek – Brož, Jiřík, Frýzek, Štěpán – R. Beneš, Šiška (30. Stulík), Malý, J.Beneš (75. Barborka) – Švehla (60.Polan), Špírek