Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice-St.Smolivec 0:0, na PK 9:8

31. Březen 2012 | Publikoval | V rubice Aktuality

V prvním mistrovském zápase jarní sezóny přivítal žichovický soubor na svém hřišti souseda v tabulce, tým ze Starého Smolivce. Domácí na jaře budou postrádat Choda (Horažďovice), Šimáčka (V.Hydčice) a Hlaváče (Veřechov). Trenér naopak může na všechny zápasy počítat s Jiříkem (Horažďovice), Barborkou (V.Hydčice) a Hozmanem (M.Bor). V dnešním  zápase navíc nemohli nastoupit nemocní Malý a Pařízek.

Na nerovném hřišti se od úvodního hvizdu rozhodčího Ulrycha odehrával spíše boj než pohledný fotbal. Hosté byli ve většině soubojů důraznější a vynutili si územní převahu. Hrozili však jen střelami z dálky, které domácí branku netrefovaly, a standartními situacemi, při kterých domácí podržel brankář Sládek. Žichovice se po nepodařeném úvodu oklepaly a do vedení je mohl poslat Švehla, kdyby si na malém vápně nepřekážel s Brožem, nebo Jiřík, který neprotlačil do sítě přímý kop Roberta Beneše. Hosté však byli v první půli lepší a poločasová remíza byla spíše ziskem pro domácí.

Ve druhém poločase se hrál otevřenější fotbal, domácí se zlepšili a šance se rodily spíše před brankou Smolivce. Tu největší spálil Šiška, když po přímém kopu Roberta Beneše hlavičkoval do břevna. Hosté hrozili z rychlých protiútoků, ale čistou gólovku jim obrana výborně dirigovaná Honzou Jiříkem nepovolila. Žichovice mohly rozhodnout v závěru, když akci velmi dobře hrajícího Špírka zakončil Hozman střelou vedle. Zápas tak skončil po devadesáti minutách spravedlivou remízou.

V penaltovém rozstřelu byli nakonec domácí šťastnější, když o bodu navíc rozhodla až desátá série pokutových kopů. Tabulka 1.B třídy se tak tradičně vyrovnala, neboť týmy na druhém až šestém místě se srovnaly na 25 bodech. Děkujeme domácím fanouškům za povzbuzování a věříme, že  přijedou Žichovice podpořit i příští týden, kdy v neděli od 14.00 hrají na hřišti Chanovic.

Rozhodčí Ulrych, diváků 90.

Sestava domácích: Sládek – Štěpán, Švehla, Jiřík, Frýzek – Brož, Barborka (70.Hozman), Šiška, J.Beneš – R.Beneš, Špírek (připraveni Mourek, Stulík, Jeřábek, Doubek)