Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Štěnovice 1 : 1 (0 : 0) na PK 5 : 4

25. Květen 2014 | Publikoval | V rubice Aktuality

Díky odloženému zápasu na Rapidu nastoupili žichovičtí potřetí za sebou na domácím trávníku, a přestože nebodovali naplno, dva body jim stačili k potvrzení vítězství v soutěži.

Žichovice předvedly kvalitnější výkon než proti Pačejovu a Přešticím, ale přesto měly fanoušci málo důvodů k jásání nad povedenými kombinačními akcemi. Ale i díky přítomnosti Karla Krejčího na trávníku se alespoň snažili o fotbal na reprezentační úrovni. V prvním poločase zahodil několik příležitostí Špírek, který na hrotu útoku nahradil nemocného Hlaváče, hlavička Šimáčka těsně minula branku a přímý kop Karla Krejčího zlikvidoval hostující gólman. Hosté poctivě bránili, ale domácí branku prakticky neohrozili.

Ve druhém poločase byla hra rozháranější a s více nepřestnostmi, ale přibylo šancí, především na straně domácích. Gól visel na vlásku po šancích Butnara a Honzy Beneše, ale uhodilo na druhé straně. Hosté výborně využili ojedinělého protiútoku a zásluhou Volfa se dostali do vedení. Zvýšené úsilí domácích pak přineslo jen vyrovnání, když ruku hostujícího obránce potrestal z penalt neomylný Špírek. V penaltovém rozstřelu svou trefu zopakoval, přidali se k němu Butnaru, Robert Beneš, Frýzek a Bálek. Protože Rojík pátou penaltu hostí chytil, mohli žichovičtí oslavit postup do vyšší soutěže.

Branky: Špírek z PK – Volf, rozhodčí Havránek, Bogdan, Plundrich, diváků 100

Sestava Žichovic: Rojík – Mourek, Krejčí K. (46.R.Beneš), Frýzek, Brož (70. Krejčí D.) – Butnaru, Bálek, Šiška (55. Štěpán), Šimáček, J.Beneš  - Špírek