Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Žihle 4 : 1 (1 : 0)

12. Říjen 2014 | Publikoval | V rubice Aktuality

Zápas s Žihlí provázelo několik podivných okolností. Domácím chybělo několik nemocných hráčů, hosté naopak přijeli jen s jedenácti hráči. Zápas začal se zpožděním kvůli technickým problémům rozhodčích, kteří cestovali z Plané, což je zhruba stejná vzdálenost, kterou musel absolvovat tým hostí. Hlavní rozhodčí Maroušek se navíc ve druhém poločase zranil a zápas dosoudcoval první asistent Mezera, jako pomezní pohotově zaskočil Petr Bala. A do toho všeho fotbal nevalné úrovně. Radost ale mohli mít domácí fanoušci z vítězství a posunu Žichovic do čela tabulky. Tuto pozici budeme příští sobotu hájit v Dobřanech při zápase proti aktuálně druhé Lhotě.

V prvním poločase se na trávníku odehrávala fotbalová nuda, které chybělo tempo, nasazení a hlavně přesnost. Domácí se snažili zatím zdaleka nejslabšího soupeře zatlačit, dlouhé míče však většinou nenacházely adresáta v zelenobílém dresu. Vysvobození přišlo těsně před poločasem, kdy se na hranici vápna uvolnil Butnaru a otevřel skóre.

Ve druhém poločase jsme se zlepšili a po gólu volala především akce Jandy a Butnara po rozehraném přímém kopu, kterou na brankové čáře nezakončil Jiřík ani Brož. Dvacet minut před koncem hosté vyrovnali. Po vyloučení hostujícího hráče po druhé žluté kartě přišel precizně provedený přímý kop Najmona, se kterým ani Rojík nic nezmohl. Naštěstí jsme záhy vedení získali zpět. Odražený míč uklidil z vápna mezi nohy hostujícího brankáře Štěpán. Pak přišlo střídání rozhodčích a další gól Butnara po výborné přihrávce Jiříka. Nový hlavní arbitr Mezera nechtěl zůstat za zraněným kolegou pozadu a za řeči vyloučil dalšího žihelského hráče. Dvoujnásobnou přesilovku využil ke skórování Brož, kterému snadný gól připravil Špírek. Děkujeme divákům za trpělivost a podporu a zveme je na další víken do Dobřan, kde nás čeká určitě těžší soupeř.

Branky: Butnaru 2, Štěpán, Brož – Najmon, rozhodčí Maroušek, Mezera, Pressl (Bala), delegát Bláha, ŽK 0:5, ČK 0:2, diváků 80

Sestava Žichovic: J.Rojík – L.Mourek, J.Frýzek, M.Janda, K.Brož – I.Butnaru (88.R.Beneš), R.Šiška, J.Bálek, J.Beneš (65.A.Štěpán), M.Špírek – J.Jiřík