Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Svéradice – Žichovice 3 : 3 (2 : 0) PK 3 : 2

30. Březen 2015 | Publikoval | V rubice Aktuality

Očekávané derby ve Svéradicích přineslo dramatickou podívanou a šest branek, ale oslavou fotbalu rozhodně nebylo. Nejčastější slovo, které diváci i hráči používali při pozápasovém hodnocení, bylo holomajzna. Především my jsme předvedli jen dlouhé nákopy a boj o míč. Tato taktika občas přináší ovoce (body), ale to je velmi trpké (žádná radost ze hry ani fotbalovost).

V prvním poločase byli domácí lepší, ale do vedení se dostali jen díky našim chybám. Nejprve zbytečnou penaltu proměnil Sova a poté se štěstím zpracoval ve vápně míč Beránek a byl pak šikovnější než naši obránci. Ještě v první půli došlo v naší sestavě ke dvěma změnám (jedné nevynucené a druhé vynucené) a tím byly naše možnosti střídání pro dnešek vyčerpané.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a stejně jako před týdnem se nám podařilo zápas zdramatizovat. Po standartní situaci se tentokrát nohou prosadil Musil a vstřelil kontaktní branku. Po minutě to však opět bylo o dvě branky, nevydařenou střelu domácích doklepl do sítě Kába. Nesložili jsme však zbraně a čtvrt hodiny před koncem dvěma rychlými brankami srovnali stav. Penaltu za faul na J.Bálka proměnil Šiška a vzápětí Soukup vyrazil Butnarův centr jen k nohám Pavla Bálka, který svou premiérovou brankou v našem dresu vyrovnal. Možná bychom dokázali i více, ale posledních deset minut jsme dohrávali o deseti bez zraněného J.Beneše. V penaltách jsme trestuhodně selhali a k bodu navíc nepomohlo ani to, že Rojík domácím první dvě penalty chytil.

Branky: Sova, Beránek, Kába – Musil, Šiška, P.Bálek, penaltu za nás dali P.Bálek a J.Bálek, nedali Musil, Šiška a Šimáček, rozhodčí Janda, ŽK 2:5, diváků 160

Sestava Žichovic – J.Rojík – L.Mourek, J.Frýzek, P.Bálek, J.Beneš – M.Špírek (20. T.Harant), R.Beneš (35. J.Šimáček), J.Bálek, R.Šiška, O.Musil - I.Butnaru

Tak ohledně gólů zápas očekávání splnil, odveta za pohár se nám podařila jen částečně, Bery sice dal gól, ale jinak se uhlídal víceméně sám, a protože už asi dlouho neviděl Frýziho, pěkně si pokecal, pan Krejčí svéradickou vlaječku odmítl, Lukáš k radosti trenéra Blatné Michala Čadka odehrál celý zápas, ale Robert opět skončil během prvního poločasu (tentokráte díky Standovi Makovcovi), místo Martina hrál nakonec většinu zápasu Jirka Šimáček a neměl větší problém, Honza na první jarní nulu bude muset počkat do příštího týdne a zápasu proti Stodu, Ondra hrál dobře i ve Svéradicích a potvrdil to gólem, na hřišti jsme lepší určitě nebyli (ale koho to zajímá, máme 32 bodů a to by tak hrálo, abychom si ještě na něco stěžovali) a k tomu, jestli jsme z fotbalu měli radost, se vyjadřovat nebudu, protože se k tomu necítím být kompetentní a navíc fotbalu vůbec nerozumím. Jinak zdravím všechny čtenáře (a následné telefonisty), mám z vás velkou radost, protože pro sebe tyto komentáře nepíši a kdyby je nikdo nečetl, asi by nemělo cenu je psát. Ale takhle to cenu má :) .