Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Lhota 2 : 0 (0 : 0)

18. Květen 2015 | Publikoval | V rubice Aktuality

Už téměř jistý postupující do KP zanechal v Žichovicích dobrý dojem, ale jak moudře po zápase prohlásil DJ Lejsek, fotbal se už nějaký ten pátek nehraje na umělecký dojem, ale na body. O tom, kdo je získá, rozhodují góly. Proto odjeli hosté s prázdnou.

Snad s výjimkou úvodu zápasu se nám nedařilo pokrývat rychlé a důrazné hráče hostí a ti si vytvořili množství střeleckých příležitostí. Buď však branku těsně minuli, nebo byl na místě Rojík. Nebezpečné byly i standartní situace, ale i ty jsme často se štěstím odvrátili. Největší příležitost ke skórování tak měl na druhé straně hřiště Pavel Bálek, který po Butnarově přihrávce z hranice vápna přestřelil opuštěnou branku.

Ve druhém poločase jsme k bojovnosti a nasazení přidali i trochu fotbalovosti. Hosté se snažili zápas rozhodnout, ale dnes jim nebylo přáno. Domácí si rozhodující momenty schovali do poslední desetiminutovky, kdy už se zdálo, že jim docházejí síly. Opak však byl pravdou. Skvělou akci totiž předvedl Ondra Musil, který ve vápně našel volného Špírka. Ten se zbavil obránce a poprvé rozjásal domácí diváky. Ti se mohli radovat podruhé hned vzápětí, protože Butnaru utekl všem obráncům a bezpečně potvrdil naše těžce vybojované vítězství.

Branky: Špírek, Butnaru, rozhodčí Kříž, ŽK 3:2, diváků 80

Sestava: J.Rojík – L.Mourek, J.Frýzej, J.Šimáček, J.Bálek – T.Harant, R.Šiška (60. A.Štěpán), O.Musil, I.Butnaru, M.Špírek – P.Bálek (88. D.Krejčí)

Po výborném a hlavně obětavém výkonu jsme oddálili lhotské oslavy postupu minimálně o týden, i přes naši výhru se pořadí týmů v tabulce nezměnilo (Lhota je na prvním místě a my sedmém), Kýbl tentokrát zůstal v Prčicích (doslova), John se Strejčkovi alespoň přiblížil, Benešovci tentokrát ready bohužel nebyli, trávník byl výbornej, mezi diváky se objevily takové legendy jako Pepa Chalupný, Ivoš Smitka či manželé Šimanovští, Míra Kučera hrál v den svých devětatřicátin stopera a Honza Rojík  konečně přišel na správnou předzápasovou přípravu a i s pomocí nového trenéra brankářů (Robert Beneš) vychytal první jarní nulu. Fotbal, pivo i klobásy tentokrát prostě stály zato.

 

Zápis je s 3 komentáři