Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Mýto – Žichovice 4 : 2 (4 : 0)

13. Listopad 2016 | Publikoval | V rubice Aktuality

Tradičně jsme na venkovní zápas do poměrně dalekého Mýta cestovali v okleštěné sestavě. Nikdy to nedělám, ale dnes pro zájemce napíši, kdo a proč chyběl. P.Bálek, J.Jiřík – trest za ČK, O.Chod – práce v zahraničí, M.Linhart, J.Frýzek – zranění, Z.Malík – rodinné důvody, J.Benedikt – odmítá hrát pod současným trenérem, J.Beneš – bez udání důvodu. Nicméně fotbal se hraje jedenáct na jedenáct a začíná od stavu 0:0, takže ani v dnešní sestavě jsme neházeli flintu do žita, a to především proto, že na trávník v našem dresu vyběhli hráči, kteří fotbal hrát chtějí, nikdo je nemusí přemlouvat, odvedou na hřišti maximum svých možností, hrají disciplinovaně a s chutí a berou fotbal jako kolektivní zábavu.

Přesto nás Mýto v úvodu zaskočilo a než si nově poskládaná sestava sedla, bylo v podstatě po zápase. Po půlhodině jsme prohrávali 4:0 a většina diváků očekávala desítku v naší síti. Domácí se prosazovali svým tradičním způsobem, kdy po rychlých kombinacích přicházely centry ze stran, se kterými jsme si nevěděli rady. Je pravda, že dva góly domácích byly hodně šťastné, ale mnoho dalších šancí zlikvidoval Janda v naší brance. Ani za děsivého skóre jsme však nerezignovali a do poločasu se snažili kombinací dostat do hry, což se nám vcelku dařilo.

Po poločase jsme začali aktivně, naopak domácí laxně a hra byla vyrovnaná. Oba týmy chtěli hrát fotbal a k vidění bylo několik hezkých akcí z obou stran. V zakončení jsme byli po poločase lepší my a dvě pěkné přihrávky Hlaváče zužitkovali ve snížení Chalupa a Špírek. Špírek pak ještě dvakrát postupoval sám na brankáře domácích, ale i ten prokázal svou kvalitu. Skóre se tak už až do závěrečného hvizdu rozhodčího Plzáka neměnilo.

Branky: Švejda 3, Štych – Chalupa, Špírek, rozhodčí Plzák, ŽK 1:1, diváků 120

Sestava: P.Janda – L.Mourek, O.Musil, J.Šimáček, R.Beneš – J.Landa (80.L.Šumpík), O.Chalupa, R.Šiška, M.Špírek – J.Hlaváč, P.Bala

Zápis je s jedním komentářem