Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Záchrana

23. Červen 2016 | Publikoval | V rubice Aktuality

Žichovice, jaro2016_cr

Žichovice už v minulosti jednou hrály 1.A třídu a vydržely v ní dvě sezóny. V té první se zachránily v baráži, ale ve druhé smolně sestoupily ze 13.místa, když je od baráže dělilo jen horší skóre. I letos nás čekala zlomová druhá sezóna ve druhé nejvyšší krajské soutěži a bohužel se po podzimní části soutěže nedal vyloučit sestupový scénář. Žichovice se totiž krčily na chvostu tabulky s pouhými sedmnácti body. Na jaře jsme k nim naštěstí přidali dalších 26 bodů a na konci soutěže mohli slavit záchranu. Ale vyhráno nebylo až do posledního, respektive předposledního kola, kdy nám i přes prohru v Černicích nahrály ostatní výsledky a domácí rozlučka nás už nemohla poslat ani do baráže. V té mimochodem bojuje Žihle, která měla na konci soutěže stejně bodů jako my, ale horší bilanci vzájemných zápasů. Uvidíme, zda se v soutěži nakonec zachrání, nebo ji nahradí nedaleký Hrádek u Sušice. Ale zpět k našemu týmu.

Po neúspěšném podzimu si sportovní vedení týmu (head coach & general manager) podrbalo hlavu a konstatovalo, že i přes snahu a dobrý přístup týmu něco chybí. Konkrétně gólový útočník (a přivedli Ference Rotha s ligovými starty ve dvou zemích), rychlý produktivní záložník (a k návratu přesvědčili kdysi talentovaného a stále etra rychlého Iona Butnaru), kreativní záložník (a nalákali Standu Steiera s minutou odehranou ve třetí lize), vychytralý útočník (a zázračně vrátili do týmu Jaromíra Hlaváče, bohužel jen dočasně), pracovitý záložník (a výměnou u nás hostoval Jirka Prokeš a hostoval by napořád, kdybychom mu v Žichovicích koupili byt), druhý brankář (a oslovili Pavla Jandu, který přislíbil chytání, a když zrovna nehasil, tak tak i činil) a poctivý náhradník (a nabídli tuto roli místnímu matadorovi Zdeňkovi Kubíkovi, který ji po chvilce váhání u piva přijal). Příchody samozřejmě vyvážily odchody, některé smysl alespoň trochu dávaly (Bálek, Musil, Chod, Malý, Kuncl), některé již méně (Beneš, krejčí, Brož). Naštěstí nemuseli trenér s manažerem hledat žádnou posilu do obrany, kde nás dlouhodobě bota netlačí a ještě minimálně půl roku tlačit nebude :) . Každopádně udělali Tomáš s Lukášem spoustu práce, aby byl tým připraven.

Jak již bylo řečeno v úvodu, tato práce se nakonec vyplatila. Žichovice se umístily se ziskem 43 bodů na desátém místě, čímž sice nepřekonaly loňský výsledek, ale zachránily se. Po kvalitní přípravě se nám povedl i vstup do soutěže a výhra nad Chodským Újezdem tým i fanoušky pozitivně naladila. Vystřízlivění přišlo hned další týden v Hydčicích, kde nás vyučila Horní Bříza. Po zlepšeném výkonu na Košutce, který však k bodům nevedl, nás čekal první zápas tzv. o všechno. Ten jsme zvládli a hladce porazili vedoucí Stříbro. Výsledek i výkon jsme však opět devalvovali o týden později v Rakové, kde jsme zklamali všechny a hlavně sami sebe a získali jen bod. Poté jsme neuspěli ani v Křimicích a čekal nás další zápas pravdy. Opět jsme ho doma zvládli na výbornou a po Stříbru nám gól nedaly ani Kralovice. Po exhibici v Mochtíně jsme měli nosánky kapánek nahoře a zákonitě přišla facka. Nečekaně doma a moc nás neomlouvá, že to bylo od nečekaně kvalitního  Nepomuku. Po tomto zápase přišlo naše nejlepší období v sezóně. Projevily se výsledky poctivého tréninku a kouči se podařilo poskládat sestavu tak, že jakoby mávnutím kouzelného proutku najednou vše fungovalo. A nejen týden, jako se nám to dařilo dříve, ale rovnou měsíc. Že to nebylo náhodou by potvrdil ten, kdo by byl na každém tréninku a zápase a po večerech před zápasem objížděl hospody a bary v širokém okolí a nikoho z našeho týmu v nich neviděl (s výjimkou Sušice, Kladrub, Volenic a Strakonic). Výhra v Pačejově nám dodala sebevědomí, které jsme potvrdili doma proti Nýrsku a ve Kdyni, kde jsme zopakovali výsledek z Mochtína (2:7). Výsledkem dobré formy byl i čtyřgólový příděl, který si od nás odvezla Žihle. Malou kaňkou může být prohra na hřišti posledních Černic a druhý poločas posledního domácího zápasu, kdy jsme neudrželi vedení a nakonec odevzdali všechny body Horažďovicím. Přesto je třeba hodnotit právě skočenou sezónu pozitivně, neboť znamená, že budeme hrát 1.A třídu premiérově třetí rok po sobě. Děkujeme za  Vaši podporu a těšíme se na ni i v příštím roce.

Zápis je s jedním komentářem