Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Horažďovice 2 : 3 (1 : 2)

20. Srpen 2016 | Publikoval | V rubice Aktuality

Náš první domácí mistrovský zápas přinesl oboustranně ofenzivní fotbal. Vyložené příležitosti se střídaly na obou stranách hřiště a diváci se občas divili, co všechno se dá zahodit. Zápas měl skončit 8:8, ale na to se historie neptá. Stejně jako v posledním zápase proti Horažďovicím jsme i dnes prohospodařili vedení a nakonec odešli bez bodů.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a snažili se využít okénka v obraně hostí, ale Horažďovice zjevně měly stejný záměr, a tak od úvodních minut měli šance k vyniknutí domácí Landa i hostující Macoun. Do vedení se dostali domácí, když rychlou akci přesně zakončil Honza Beneš. Vedení nám však dlouho nevydrželo, protože po individuální akci vyrovnal Nauš. Sám před Macounem pak neuspěl Honza Beneš a sám před prázdnou brankou ani jeho bratr Robert. Hosté na tom nebyli o nic lépe a míč do branky nedostali ani z brankové čáry. Přesto šli do kabin s náskokem, protože těsně před poločasem se prosadil Michael Forman.

V úvodu druhé půle využili horaždovičtí naší ztráty míče k rychlému protiútoku, který zastavil až Landa za cenu penalty, kterou se štěstím proměnil Juda. Z tohoto úderu jsme se chvilku vzpamatovávali, ale pak jsme hosty zatlačili a začali si vytvářet šance. Hlavičky Jiříka či Bálka však gólem neskončily a na druhé straně hřiště několikrát vychytal Nauše Landa. Závěrečná půlhodina přinesla tlak domácích a snížení skóre. Faul na Jiříka potrestal z penalty Marek Špírek. Závěr zápasu poznamenala nepříjemná srážka Honzy Beneše s Markem Šafandou, kterou odnesl domácí hráč krvavým zraněním. Po dlouhé pauze a odjezdu záchranky se dohrávalo zbývajících cca 5 minut. V nich hosté výhru ubránili, ale při hlavičce Bálka měli notnou dávku štěstí, protože ji zastavili až na brankové čáře.

Branky: Beneš J., Špírek M. z PK – Nauš J., Forman M., Juda T. z PK, ŽK 6:3, diváků 130, rozhodčí Sneider, Presl, Duspiva

Sestava Žichovic: Landa J. – Mourek L., Šimáček J., Bálek P., Beneš R. – Musil O., Benedikt J., Šiška R., Chod O. (41. Jiřík J.), Špírek M. – Beneš J. (87. Stulík L.)