Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Tlumačov 5 : 2 (1 : 1)

28. Květen 2017 | Publikoval | V rubice Aktuality

Po debaklu v Horní Bříze jsme se vrátili na vítěznou vlnu domácím zápasem proti Tlumačovu. Hosté nepotvrzovali své postavení v tabulce výkonem a celý zápas tahali za kratší konec. Přestože jsme byli lepší, hosty jsme sestřelili až v závěru a ze vzduchu, protože všechny naše góly ve druhém poločase jsme vstřelili hlavou.

V úvodu zápasu jsme zahodili nejméně tři tutovky, Špírek střílel z těžké pozice nedůrazně, Šimáček hlavou přestřelil a Chalupovi utekl v jasné pozici míč do náručí brankáře Touše. Hosté se za celý zápas dostali k ohrožení naší branky čtyřikrát. Hned to první skončilo v síti, když u odraženého balonu byl nejrychleji Leitl a poslal hosty do vedení. Chalupa sice nedal tutovku, ale spolupráce s Černým na levé straně mu svědčila a hlavně výborně zahrával standartní situace. Po jeho rohu se k míči dostal Šimáček a nekompromisně vyrovnal. Místo abychom do poločasu skóre otočili, mohli jsme prohrávat. Krásný volej pod břevno trefil Copák, ale Landa v brance předvedl parádní zákrok.

Za velkého horka jsme byli aktivní i po poločase. Odměnou byl lahůdkový centr Špírka na hlavu Šimáčka a vedení 2:1. To nám dlouho nevydrželo, hostům se povedl parádní protiútok, který do odkryté branky zakončil Polák. Mohlo být i hůř, ale přímý kop z nebezpečné vzdálenosti zlikvidoval Landa. Rozhodnutí přinesla poslední čtvrthodina a tři hlavičky. Po rozehraném rohu našel Prchlík Černého a ten nám vrátil vedení, po autu Mourka míč propadl ke Špírkovi, který se třinácticentimetrovým výskokem vyšponoval k míči a i přesto, že měl zavřené oči, trefil se přesně k tyči a v nastavení se premiérového gólu dočkal čerstvě 24 letý Janda, který naskočil na roh Chalupy a překonal kolegu brankáře. Adeptů na hráče zápasu bylo dnes několik, ale vyhrát mohl jen jeden a dnes to je Marek Špírek. Gratulujeme.

Branky: Šimáček 2, Černý, Špírek, Janda – Leitl, Polák, rozhodčí Fillinger, ŽK 3:3, diváků 80

Sestava: J.Landa – L.Mourek, D.Staněk, J.Frýzek, L.Černý – M.Špírek, R.Beneš, M.Prchlík (85.J.Beneš), M.Linhart (65. R.Šiška), O.Chalupa – J.Šimáček (82.P.Janda)