Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Mochtín 2 : 1 (1 : 1)

25. Březen 2019 | Publikoval | V rubice Aktuality

Druhý jarní domácí zápas v Žichovicích nabídl další derby. Po Svéradicích přijel Mochtín, který do jarních odvet vstoupil dvěma výhrami. Bodovat však už chtěli i domácí, a to se jim nakonec díky zodpovědnému a bojovnému výkonu podařilo.

Úvod zápasu přinesl několik nebezpečných situací na obou stranách, do vedení však šli hosté. Z penalty se se štěstím trefil Dolejš. Domácí přidali a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejdříve promáchl v nadějné pozici Beneš, pak byl v zakončení nedůrazný Butnaru, ale nakonec se domácí branky do šatny dočkali. Akrobatický pokus IB7 prodloužil hlavou na branku Krýsl, Blahník v brance hostů jeho pokus vyrazil jen na břevno a Jech zakončoval do poloprázdné branky.

Po pauze se domácí hráči uklidnili, přeorganizovali a začali alespoň občas hrát kombinačně. To na hosty platilo a mochtínští se jen zřídka dostávali na svou útočnou polovinu. Přesto si vytvořili jednu stoprocentní šanci, Kapusta však z malého vápna přestřelil. Tlak domácích gradoval a čtvrt hodiny před koncem ho přetavil ve vítěznou branku Butnaru, který vrátil do sítě míč odražený po standartní situaci na hranici velkého vápna. Snaha hostů v závěru úspěšná nebyla a cenné body tak zůstaly v Žichovicích.

Především druhý poločas ukázal, že pokud se žichovičtí nebojí hrát, můžou fotbalem bavit sebe i diváky (popř. náhradníky :) ). Chce to jediné, alespoň občas dát míči šanci, aby si s hráči porozuměl, a to nejen při zápase.

Zápis k nahlédnutí zde.