Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Svéradice 1 : 2 (0 : 1)

10. Březen 2019 | Publikoval | V rubice Aktuality

Po zimní pauze odstartovala v Žichovicích jarní část druhé nejvyšší krajské soutěže derby zápasem proti týmu z nedalekých Svéradic. Nevlídné počasí přilákalo necelou stovku diváků, kteří očekávali velký boj o body, protože ty v boji o záchranu potřebují oba týmy.

V prvním poločase byli hosté trochu fotbalovější, především díky Beránkovi jistější na míči a snažili se o kombinaci více než domácí tým. Dramatické situace se však rodily především po standartních situacích. Hosté po jedné z nich trefili břevno, domácí branku několikrát minuli nebo se díky malému důrazu k zakončení nedostali. Častokrát se oba týmy, častěji hosté, dostávaly do náznaků šancí, ale řešení bylo oboustranně zbrklé. Podobným způsobem odcentroval ke konci poločasu Kába a nevydařeným kopem překvapil všechny včetně sebe. Branka sice byla šťastná, ale vedení Svéradic vzhledem k průběhu poločasu zasloužené.

Druhý poločas byl o něčem jiném. Domácí přidali na důrazu, pomohlo jim střídání a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí. Hosté se většinou bránili a hrozili jen z protiútoků. Šance domácích přibývaly. Několikrát se dostal k hlavičce Beneš, ale buď minul zařízení, nebo  hosté míč odkopli z brankové čáry, Butnaru po zpětné přihrávce Musila nepropálil zeď těl před sebou a aktivní Rojík ve velké šanci nezachoval chladnou hlavu. Hostům se podařilo dotáhnout jeden protiútok k zakončení a nebýt skvělého Klase, dotahovali domácí dvoubrankový náskok. Vyrovnat se nakonec podařilo nejlepšímu hráči domácích Kubovi Krýslovi. Žichovickým se, nutno dodat že výjimečně, povedly dva křížné pasy za sebou, následoval přízemní centr, který si záložník domácích pohotově zpracoval a technickou střelou překonal Soukupa v brance hostí. Domácí se snažili strhnout vítězství na svou stranu, přibývalo závarů v pokutovém území hostů, ale i náznaků protiútoků, které domácí zastavili občas jen se štěstím.  Za druhý poločas by si zasloužili vyhrát domácí, ale na to se nehraje , a tak těsně před koncem rozhodl po povedeném brejku o výhře hostí Beránek. Do penalt mohl poslat zápas Krýsl, ale jeho tečovanou střelu Soukup s námahou vyrazil.

Z tribuny bych ocenil výkon Vlasty Beránka, je pořád radost se na takové hráče koukat, z domácího týmu hrál velmi dobře Jakub Krýsl, ale k jeho výkonu se přiblížilo jen velmi málo spoluhráčů. A to by bylo asi tak všechno, co se dá napsat veřejně :) .

Zápis k nahlédnutí zde.